Alergătorii nevaccinați vor putea participa la Semimaratonul Bucureștiului 2021. „Suntem extrem de bucuroși”

Alergătorii nevaccinați vor putea participa la Semimaratonul Bucureștiului 2021. Suntem extrem de bucuroși
FOTO: Dani Stanciu
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 04 August 2021
Data actualizare: 04 August 2021
După ce inițial anunțaseră că accesul la Semimaratonul Bucureștiului va fi permis doar alergătorilor vaccinați, organizatorii competiției au ajustat regulamentul. Persoanele nevaccinate vor putea participa la cele 4 curse care vor avea loc între 4 și 5 septembrie 2021.

OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON (4-5 septembrie) se deschide pentru toți alergătorii care vor să participe la cursele de 5 km, 10 km, ștafetă și 21 km care au loc pe un traseu în centrul Capitalei.

Organizatorul competițiilor, Bucharest Running Club, a anunțat că persoanele nevaccinate se pot alinia la start dacă vin cu un test antigen negativ, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de curse.

Cei care nu au un astfel de document se pot testa în ziua competițiilor, pe cheltuiala organizatorilor. 

Bucharest RUNNING CLUB anunță că la eveniment va fi permis accesul tuturor alergătorilor care vor face dovada înregistrării și care pot oferi dovada imunității după cum urmează:

  • certificat digital European COVID - Certificat de Vaccinare pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • certificat digital European COVID Certificat de recuperare care se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi ulterioară confirmării cu SARS-COV-2. Cele două tipuri de certificate pot fi descărcate aici: https://certificat-covid.gov.ro/login.
  • test antigen rapid, nu mai vechi de 48 de ore înaintea cursei la care s-au înscris. Bucharest RUNNING CLUB va suporta costurile necesare efectuării testelor antigen rapid pentru participanți, iar testarea va fi efectuată de o clinică acreditată de Ministerul Sănătății.

Le mulțumim autorităților naționale pentru sprijin și pentru permanenta comunicare. Suntem extrem de bucuroși că îi vom putea avea la start atât pe alergătorii vaccinați, cât și pe cei care fie vor putea oferi rezultatul negativ, fie fac dovada că au trecut prin boală. Îi asigurăm pe alergători că măsurile de siguranță vor fi aplicate pe toată durata desfășurării OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON, atât în perimetrul Sport Expo din Parcul Izvor, cât și și pe traseul curselor” spune Valeria Răcilă van Groningen, președintele Bucharest Running Club.

În această toamnă, în perioada 30-31 octombrie 2021, Capitala va găzdui și celebrul Maraton București. Informații detaliate despre eveniment puteți găsi AICI.

Foto: Dani Stanciu

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies