• PRO TV
  • Alfie Kohn, promotorul “parentingului necondiţionat” şi expert în psihologia copilului, vine în România

Alfie Kohn, promotorul “parentingului necondiţionat” şi expert în psihologia copilului, vine în România

Alfie Kohn, promotorul “parentingului necondiţionat” şi expert în psihologia copilului, vine în România

Pe 16 martie 2019, la București, și pe 17 martie 2019, la Cluj, 1.000 de părinți vor putea participa la întâlnirea cu speakerul american care a revoluționat parentingul. Seria de conferințe se cheamă ”De la pedepse si recompense, la cooperare și colaborare”.         

Alfie Kohn este autorul a 14 cărţi de parenting, educație și management, traduse și apreciate în lumea întreagă. A fost invitat de două ori în emisiunea celebrei Oprah Winfrey, iar revista Time l-a numit „cel mai vehement critic al sistemului educaţional axat pe note şi lucrări de control”. 

Cărțile lui s-au vândut în milioane de exemplare. Numai în România, trei dintre volumele sale, ”Parenting Necondiționat", ”Pedepsiți prin recompense” și ”Mitul temei pentru acasă”, publicate la editura ”Totul despre mame”, s-au dat în peste 25.000 de exemplare. 
 




În viziunea lui Kohn, sintagma "parenting necondiţionat" definește acel stil de educație în care părinții nu pedepsesc comportamentul greșit al copilului și nu dau recompense pentru buna purtare. Oferă în schimb iubire necondiționată și permit copiilor să facă propriile alegeri.

Expertul vrea să restructureze sistemul de învătământ, contestă sistemul bazat pe note, competiția și temele pentru acasă. Este fascinat de cultura pedepsei din România și vine pentru a patra oară la noi în ţară pentru a ajuta cât mai mulţi părinţi să înţeleagă cum să îşi educe copiii într-o manieră cât mai sănătoasă. 



Alfie Kohn a acordat un interviu exclusiv pentru protv.ro şi perfecte.ro în care îşi expune mai pe larg viziunea despre parenting. Acesta declară că: 

"Ar fi trebuit să nici nu folosim vreodată pedepsele şi recompensele. Prin definiție, pedeapsa înseamnă să faci pe cineva, în mod deliberat, să sufere. Da, când pedepsești copilul îi faci rău cu bunăștiință! Fie urmând o versiune de justiție primitivă care susține că dacă cineva ți-a făcut ceva rău trebuie să îi faci și tu lui sau pentru că se presupune că pedeapsa îi va da o lecție. Premiza de la care se pleacă este că dacă vei fi forțat să faci ceva care nu îți place sau împiedicat să faci ceva ce îți place, atunci asta te va determina să devii o persoană mai bună.Studiile spun clar că pedepsele s-au dovedit inutile indiferent că au fost folosite pentru a opri un comportament nedorit, o agresiune etc. "

"Atât pedepsele cât și recompensele sunt instrumente de manipulare a unui comportament. Pe termen lung și recompensele sunt la fel de nocive precum pedepsele. Ele scad motivația intrinsecă. Copilul va ajunge să facă sau să învețe doar de dragul recompensei și nu de dragul învățării în sine."

Puteţi citi interviul integal aici.

SURSA FOTO: FACEBOOK


 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni