Alina Greavu a găzduit 31 de refugiați, iar gestul ei a devenit subiectul unui reportaj la postul american CNN

Alina Greavu a găzduit 31 de refugiați, iar gestul ei a devenit subiectul unui reportaj la postul american CNN
Citeste mai mult despre: razboi, evenimente, refugiati, Rusia, Ucraina,
Autor: Diana Oprea
Data publicarii: 14 Martie 2022
Data actualizare: 14 Martie 2022
Alina Greavu, jurnalist și fondator al asociației caritabile Aluziva, s-a implicat activ în ajutorarea refugiaților ucraineni. Ea găzduiește în casa sa din Adunații Copăceni 31 de persoane. De asemenea a încercat să-i ajute pe cei care au avut nevoie de tratament sau de acte. 

„Nu este deloc ușor să fii stâlp pentru oamenii ăștia, să te organizezi în ture și tabele, să te asiguri că au o masă caldă pe zi, condiții de igienă, medicamentele necesare, că își rezolvă cu actele la ambasadă și că ajung cu bine la aeroport. D-asta sunt extrem de mândră de toți voluntarii din @asociatia_aluziva și super recunoscătoare față de toți cei care au donat bani, produse sau servicii, ca noi să îi putem ajuta”.


„Tot zic eu că nu putem schimba lumea, dar putem face lumea CUIVA mai bună. Acum zic totuși că prin puterea exemplului am schimbat puțin si lumea care, dacă inainte era pasivă, acum e mai deschisă să facă un bine, să se implice
”, a scris recent Alina pe o rețea de socializare. 

Un reporter al postului de televiziune american CNN a fost acasă la Alina și a stat de vorbă cu ea, dar și cu refugiații. 


 

La momentul actual, 31 de adulți și copii locuiesc în casa din Adunații Copăceni. Unii stau doar pentru câteva zile, până își rezolvă problemele la ambasadă și pleacă în alte țări. Alții vor rămâne până se va încheia războiul din Ucraina. 

În 10 zile, Alina Greavu a găzduit 61 de refugiați ucraineni în casa ei. 
 

Alina Greavu (32 de ani) este jurnalist, activist, fundraiser și mama a trei copii.„Mai profund de atât, sunt o persoană ambițioasă, extrem de empatică, ”mama răniților”, cum mi-au spus prietenii și familia dintotdeauna, cu un scop definit și o mare misiune în viață, încă de când eram mică: să schimb lumea, să fac, să dreg!”, se descrie Alina. 

Sursă foto: Facebook / ALUZIVA

Vezi și: 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!