Americanul controversat care susține războiul lui Putin: „Tipii ăștia o să salveze oamenii buni din Ucraina”

Americanul controversat care susține războiul lui Putin: Tipii ăștia o să salveze oamenii buni din Ucraina
Russell Bonner Bentley susține „denazificarea” Ucrainei din 2014. FOTO: Twitter
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 05 Martie 2022
Data actualizare: 05 Martie 2022
Un american de 57 de ani, stabilit încă din 2014 în regiunea Donețk, duce o muncă asiduă pentru a convinge lumea că războiul declanșat de Vladimir Putin este justificat. Russell Bonner Bentley III, care se prezintă și sub numele „Comrade Texas” sau „Tejas”, s-a filmat alături de soldații ruși în primele zile ale invaziei. 

Russell Bonner Bentley III este din Austin, Texas, însă din 2014 s-a alăturat separatiștilor din provincia Donețk din convingerea că autoritățile ucrainene comit atrocități împotriva populației din regiunea Donbas. 

Bărbatul, care lucrase ca inginer militar la o bază din Germania, e un activist cunoscut pentru legalizarea marijuanei și pus sub urmărire de șerifii federali pentru că ar fi fugit de o condamnare pentru trafic de droguri.

Comrade Texas este azi un vlogger cunoscut care transmite imagini de pe frontul din estul Ucrainei. În cel mai recent vlog al său, americanul apare alături de soldații ruși care au pătruns pe teritoriul Ucrainei.

Sunt Tejas, de pe front, alături de cei care vor denazifica și vor elibera Ucraina. Acești tipi sunt duri, sunt pregătiți și sunt destui. Până acum, Rusia și-a folosit doar 10% din puterea sa militară și suntem gata să trecem la măsuri aspre”, spune Russell Bonner Bentley într-un videoclip realizat în a cincea zi de invazie. 

Clipul a fost blocat de YouTube, însă acesta se mai găsește pe Twitter, fiind distribuit de alți utilizatori.

Tipii ăștia o să salveze toți oamenii buni din Ucraina, iar pe cei răi... Bum! O să le tăbăcească fundurile”, mai spune bărbatul în video.

Vezi GALERIA FOTO mai jos!

Conform presei de peste Ocean, Russell Bonner Bentley este un susținător al președintelui Putin, iar în țara natală și-a câștigat renumele de „comunist”.

S-a înrolat în cadrul unei mișcări separatiste locale

Russell Bonner Bentley a ajuns în Ucraina în decembrie 2014 și s-a stabilit la Donețk. La scurt timp de la intrarea în provincia de la est, bărbatul s-a înrolat într-o miliție locală – Batalionul Vostok – condusă de Alexander Khodakovsky, un fost comandant al Serviciului de Securitate al Ucrainei care și-a părăsit postul pentru a deveni liderul grupului pro-rus Forțele Patriote ale Donbas-ului.

După circa două săptămâni de pregătire militară sumară, americanul a fost instalat într-o unitate numită Sut’ Vremeni, sau Esența timpului. Conform unei publicații controlate de această organizație, texanul ar fi participat și la lupte armate alături de camarazii săi, fiind „un luptător bun și rezistent și un excelent mitralior”. Sursa AICI.

Într-un alt vlog recent, în care a prezentat imagini dintr-o grădiniță din Stanitsa Luhanska, Lugansk, bormbardată, Comrade Texas și-a prezentat propriile teorii referitoare la acest eveniment:

Grădinița a fost lovită de artileria grea și, din câte se pare, de obuze de mortier. Dar, când te uiți la ziduri la direcția de unde au venit aceste obuze, e clar că au venit din teritoriul ucrainean, nu din teritoriile Republicii Populare Lugansk sau ale Republicii Populare Donețk”.

Fotografii: Twitter/YouTube

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!