Ancheta FBI s-a finalizat: Alec Baldwin a apăsat pe trăgaciul armei care a ucis-o pe Halyna Hutchins

Ancheta FBI s-a finalizat: Alec Baldwin a apăsat pe trăgaciul armei care a ucis-o pe Halyna Hutchins
Citeste mai mult despre: Alec Baldwin, ancheta FBI, Halyna Hutchins,
Autor: Alina Popa
Data publicarii: 16 August 2022
Data actualizare: 16 August 2022
Ancheta FBI în cazul morții Halynei Hutchins a ajuns la final. Potrivit anchetatorilor, Alec Baldwin a apăsat pe trăgaciul pistolului cu care a fost ucisă regizoarea. Raportul celor de la FBI contrazice versiunea actorului care a declarat că nu a apăsat pe trăgaci.

Halyna Hutcchins avea 42 de ani când a murit pe platourile de filmare ale western-ului “Rust”. Tragedia s-a petrecut în 21 octombrie, la o fermă din New Mexico. 

Potrivit martorilor, Alec Baldwin se pregătea să filmeze scena cu arma, când a pus mâna pe revolverul Colt 45 și s-a adresat echipei de producție: “Deci, bănuiesc că o să scot ăsta afară, trag, și ‘Bang!”, scrie Daily Mail.

La scurt timp, Halyna Hutchins s-a prăbușit la pământ cu o hemoragie puternică. Glonțul tras de Alec Baldwin i-a străpuns pieptul și l-a rănit inclusiv pe regizorul Joel Souza, care se afla în spatele Halynei. 

FBI a ajuns la concluzia că arma nu se putea descărca fără ca trăgaciul să fie apăsat. Raportul, publicat de agentul special Jose Cortez, arată că FBI a efectuat trei teste de descărcare accidentală a armei de foc folosite de Baldwin pentru a determina dacă aceasta ar fi putut trage fără ca trăgaciul să fie apăsat, scrie USA Today.

Fiecare test a dus la aceeași concluzie: că arma nu s-ar fi putut declanșa "fără o apăsare a trăgaciului".

Familia regizoarei Halyna Hutchins a intentat un proces în care îl acuză pe Alec Baldwin de omor prin imprudență. Avocatul familiei a declarat într-o conferință de presă că acuzațiile se îndreaptă și către alți membri ai echipei de filmare.   

“Sunt mulți vinovați, însă domnul Baldwin era persoana care ținea arma”, a spus avocatul Brian Panish în urmă cu câteva luni la o conferința de presă, potrivit LA Times. Halyna și soțul ei, Matthew Hutchins au un fiu, în vârstă de 9 ani. 

Fotografii: Getty Images
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies