Andreea Esca, despre cum și-a educat copiii să folosească tehnologia

Andreea Esca, despre cum și-a educat copiii să folosească tehnologia
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 14 Iunie 2019
Data actualizare: 17 Iunie 2019
Andreea Esca e de părere că tehnologia ne ușurează munca, însă crede că anumite aspecte ale vieții noastre nu ar trebui acaparate de gadgeturi.

Prezentatoarea Știrilor PRO TV s-a dus la iCEE.fest: UPGRADE 100, unul dintre festivalurile de marcă ale industriei de digital și tehnologie din Europa Centrală și de Est, pentru a afla care sunt provocările viitorului în materie de televiziune. Evenimentul are loc la București, între 13 și 14 iunie, și beneficiază de prezența și expertiza a peste 180 de specialiști în domeniu.

Deși se declară o admiratorare a gadgeturilor, Andreea Esca mărturisește că a reușit să-și convingă copiii să păstreze un echilibru în ceea ce privește utilizarea tehnologiei.
 

I-am învățat de mici să meargă la teatru, să meargă la cinema, să vină în sala de cinema, nu să vadă totul pe telefon. I-am dus foarte mult la sport, și atunci le place în continuare sportul. Zi de zi ei se duc la sport, orice ar fi. Cred că de mici trebuie să-i înveți cu niște lucruri care sunt în afara calculatorului. Mai departe n-ai ce să faci”, a spus Andreea Esca.

Citește și: Andreea Esca, despre gestul frumos al Papei Francisc pentru copiii bolnavi din România. „Pur și simplu s-a transformat”

Prezentatoarea Știrilor PRO TV a dezvăluit că uneori îl surprinde pe fiul ei, Aris (15 ani), în fața calculatorului, aparent vorbind singur.

„Câteodată îl surprind pe Aris că vorbește singur și zic: Doamne, ăsta seamănă cu mine, vorbește singur. Dar nu seamănă cu mine, nu vorbește singur. Vorbește cu unii, prin niște căști, că se joacă cu ei. N-ai ce să faci. Ced că poți să le oferi niște soluții și, dacă ai noroc, ei o să aleagă dintre ele. Deja, de la vârsta adolescenței nu mai poți să faci mare lucru”, a mai spus Andreea Esca.

Citește și: iCEE.fest: UPGRADE 100, agenda finală a festivalului de tehnologie

Andreea Esca: „Inteligența omului, superioară inteligenței artificiale”

Andreea Esca e de părere că roboții nu vor putea niciodată să înlocuiască omul. Deși inteligența artificială s-a dovedit utilă în viața noastră, ea nu va putea decât să imite foarte bine oamenii.

„Cred că inteligența omului va fi întotdeauna superioară inteligenței artificiale. Pentru că, până la urmă, inteligența artificială e creată de inteligența omului, nu? (...) Robotul Sophia nu m-a convins și nu m-a făcut să-mi fie frică”, a mai spus Andreea Esca. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies