Antonia Popescu Burchi, campionul absolut la aritmetică mentală, la Olimpiada din Dubai

Antonia Popescu Burchi, campionul absolut la aritmetică mentală, la Olimpiada din Dubai
Citeste mai mult despre: Antonia Popescu Burchi, aritmetica mentala,
Data publicarii: 16 Februarie 2022
Data actualizare: 16 Februarie 2022
Antonia Popescu Burchi a câștigat  Olimpiada Internațională de Aritmetică Mentală Horus 2022, organizată anul acesta în Dubai. 

Au participat copii (5-14 ani) din 13 țări: Egipt, Emiratele Arabe Unite, Uzbekistan, Arabia Saudită, Bulgaria, Olanda, Algeria, Suedia, Nepal, Morocco, Africa de Sud, Yemen. 

Copiii care au participat au avut de efectuat 160 de calcule matematice, în 10 minute (adunări, scăderi, înmulțiri și împărțiri cu numere de ordinul zecilor și sutelor). 

Reușita Antoniei este cu atât mai uimitoare, întrucât metoda de calcul mental este originară din Asia, așa că Antonia a concurat cu copii care învață de mici tehnici de calcul în minte.   

Antonia studiază metoda de calcul mental japonez de 3 ani, la Centrul Nomin JYUKU din București. 

Metoda de calcul mental a fost introdusă în România acum 6 ani de Nomin Damdin, fondatoarea centrelor Nomin Jyuku. 

 

Metoda de calcul mental japonez 

 

Metodele de calcul japonez sunt renumite în întreaga lume pentru efectele extraordinare pe care le au asupra dezvoltării creierului copiilor.

În prima etapă copiii învață să efectueza calcule pe un abac japonez numit SOROBAN, apoi când stăpânesc bine formulele japoneze de calcul și au viteză în manevrarea sorobanului, copiii încep să își reprezinte acest instrument de calcul în minte și să miște biluțele sorobanului în imaginar.

 

Reușesc în acest fel să rezolve adunări, scăderi, înmulțiri și împărțiri cu numere de ordinul sutelor, miilor, milioanelor, mai repede decât un calculator.

Este spectaculos și faptul că atunci când ajung la acest nivel, ei pot să cânte, să recite poezii sau să se joace jocuri de cuvinte SIMULTAN cu efectuarea calculelor.

Este o performanță uimitoare a creierului uman folosit în mod eficient.

Metoda se predă în continuare în școlile japoneze pentru efectele pe care le are asupra dezvoltării și menținerii creierului performat.

 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!