Apa de gură poate ucide noul coronavirus prezent în salivă? Ce arată oamenii de știință?

Apa de gură poate ucide noul coronavirus prezent în salivă? Ce arată oamenii de știință?
Citeste mai mult despre: coronavirus, apa de gura, studiu,
Data: 19 Noiembrie 2020
Potrivit unui nou studiu realizat de oamenii de știință din Marea Britanie și citat de CNBC, apa de gură utilizată în mod obișnuit ar putea fi capabilă să omoare noul coronavirus în 30 de secunde de la expunere. Cel puțin asta s-a întâmplat în condiții de laborator.

Studiul de la Universitatea Cardiff, care nu a fost încă evaluat la scară largă sau publicat într-un jurnal medical, sugerează că unele mărci de apă de gură disponibile pe scară largă ar putea ajuta la distrugerea virusului din salivă. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că ar putea să trateze virusul în interiorul corpului sau să acționeze ca un remediu.

Citește și

Rezultatele preliminare vin înainte de un studiu clinic de la Spitalul Universitar din Țara Galilor, care va examina cât de eficientă este apa de gură în reducerea cantității de coronavirus găsită în saliva pacienților cu Covid-19.

Dr. Richard Stanton, autor principal al studiului, a declarat: „Acest studiu arată că mai multe spălări ale gurii cu produse menite să ajute gingiile, pot să inactiveze SARS-CoV-2 ( și alte coronavirusuri înrudite). Deocamdată, acest lucru s-a petrcut în testele din laborator , în condiții care sunt concepute pentru a imita cavitatea bucală / nazală într-o eprubetă. ”

Rezultatele studiilor clinice viitoare sunt așteptate la începutul anului viitor. Stanton a spus că este important să vedem cât rămâne virusul în gât și dacă apa de gură „ar putea contribui la reducerea transmiterii, de exemplu în investigațiile dentare, examinările gurii / gâtului de către medicii de familie sau contactele pe termen scurt cu alte persoane. ”

Stanton a mai recomandat ca oamenii să urmeze în continuare măsurile preventive, inclusiv spălarea frecventă a mâinilor și menținerea distanței sociale.

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA MATERIALE EXCLUSIVE:

FOTO:SHUTTERSTOCK

FULLSCREEN
apa de gura
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies