Asociația fondată de Ivan Patzaichin are o nouă conducere. Cine a preluat ștafeta de la marele canoist

Asociația fondată de Ivan Patzaichin are o nouă conducere. Cine a preluat ștafeta de la marele canoist
Ivan Patzaichin s-a stins din viață la 71 de ani. FOTO: Asociația „Ivan Patzaichin - Mila 23”
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 26 Noiembrie 2021
Data actualizare: 26 Noiembrie 2021
La 26 noiembrie, Ivan Patzaichin ar fi împlinit 72 de ani. Marele canoist român s-a stins din viață la 5 septembrie, însă munca începută de el va fi continuată de fiica sa, Ivona Patzaichin, care a fost numită președinte al Asociației „Ivan Patzaichin – Mila 23”. 

După un deceniu în care a militat pentru sport și respect pentru natură în cadrul Asociației „Ivan Patzaichin – Mila 23”, fostul mare canoist român a predat ștafeta muncii sale. Reprezentanții asociației pe care a fondat-o au anunțat că proiectele începute de Ivan vor fi continuate de doi dintre cei mai apropiați oameni ai săi.

Echipa formată de Patzaichin în cei 10 ani de activitate va fi coordonată de fiica sa, Ivona Patzaichin (foto jos), din postura de președinte și co-fondator al asociației. Vicepreședinte va fi arhitectul Teodor Frolu, „co-fondatorul acesteia și partenerul lui Ivan în toți acești ani”.

Ivan Patzaichin iubea oamenii, iubea copiii, iubea animalele. Își iubea țara, al cărei imn a răsunat de atâtea ori în arenele lumii datorită lui, și iubea Delta, despre care spunea că ar trebui să fie regina ecoturismului din Europa. 

Cunoștea, mai bine ca oricine, valoarea lucrului în echipă și puterea colaborării în bună credință; aducerea la un loc a unor competențe complementare, ascultarea interlocutorului și asocierea pentru îndeplinirea unor obiective de care să beneficieze cât mai mulți membri ai comunității, oricât de mare ar fi comunitatea. 

Ne vom strădui să-i onorăm memoria păstrând aceleași valori: parteneriat, educație, viziune, încredere, perseverență, consultare, natură”, spun reprezentații asociației într-un comunicat.

Trei proiecte dragi lui Ivan Patzaichin, încă nefinalizate

Ivan Patzaichin și-a imaginat o lume complet nouă în Delta Dunării și, prin tot ce a făcut în ultimii 10 ani, a adus un suflu nou locurilor natale. Înainte de a muri, fostul mare campion lucra, împreună cu cei din asociație, la implementarea a trei proiecte dragi lui:  

  • realizarea unui canal olimpic pentru sporturile nautice, la Tulcea; 
  • realizarea unei rețele de vizitare smart a Deltei Dunării;
  • realizarea unui centru educațional și multicultural, dedicat copiilor din Mila 23 și creșterii profilului identitar al satului.

Fără Ivan ne va fi infinit mai greu să le ducem la capăt, dar suntem încredințați că spiritul său ne va veghea”, mai spun reprezentanții Asociației „Ivan Patzaichin – Mila 23”.

Fotografii: Agerpres/Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23”

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies