Au traversat Atlanticul fără să știe că lumea s-a închis în case din cauza pandemiei de coronavirus

Au traversat Atlanticul fără să știe că lumea s-a închis în case din cauza pandemiei de coronavirus
Elena Manighetti și Ryan Osborne își trăiesc viețile mai mult pe mare. FOTO: @SailingKittiwake
Autor: Dan L. Brumar
Data: 22 Aprilie 2020
Doi tineri din Marea Britanie au aflat că lumea s-a schimbat radical abia când au vrut să tragă la mal. Cei doi, soț și soție, plecaseră într-o aventură pe Atlantic și au rupt complet legătura cu lumea de afară.

Elena Manighetti și Ryan Osborne au plecat pe 29 februarie din Insulele Canare. La acea dată aflaseră că un virus nou le dă mari bătăi de cap chinezilor, dar n-au putut anticipa criza medicală mondială care era pe drum.

În februarie, înainte să plecăm, doar China era în carantină, iar Organizația Mondială a Sănătății se temea să declare pandemia de Covid-19. Am părăsit Insulele Canare cu știrea că răspândirea virusului în China încetinise”, a declarat Elena Manighetti pentru PROTV.RO.

Însă, n-a fost deloc așa. Cei doi le-au spus rudelor și prietenilor să nu păstreze legătura cu ei în timpul traversării oceanului și să nu-i deranjeze, nici măcar cu vești proaste. Din punctul lor de vedere, parcurgerea a 5.000 de kilometri în Atlantic necesită multă concentrare și n-au nevoie de distragere de la obiectivul principal.

FOTO: Sailing Kittiwake

La plecarea lor din Canare plănuiseră să tragă la țărm în arhipelagul Guadelupa, situat în partea de est a Caraibilor. Însă, la 18 martie, când erau în mijlocul Atlanticului, au fost informați de prieteni, printr-un mesaj transmis prin satelit, că insulele din arhipelagul Caraibilor și-au închis granițele din cauza răspândirii virusului.

 „La 18 martie, prietenii ne-au informat că Guadelupa și-au închis granițele și că ar fi mai bine să ne îndreptăm spre Grenada, care era încă deschisă și era sigură în ceea ce privește uraganele. Așa că am setat cursul într-acolo”, mai spune Elena.  

La 24 martie, au tras la mal în Bequia, a doua cea mai mare insulă a Grenadinelor, și au fost șocați de imaginea noului Pământ.

„Am avut semnal la telefon cu 4 ore înainte de a ajunge la Bequia. Atunci am putut citi știrile pe internet, pentru prima dată în 25 de zile, și am fost șocați să aflăm cât de mult se extinsese pandemia”, dezvăluie Elena.

Când am ajuns, am realizat că nu se terminase și că, de fapt, toată lumea se infectase”, spune și Ryan.

Acum, Elena și Ryan sunt izolați în Bequia și vor rămâne aici până când amenințarea va dispărea.

„Orașul meu de baștină e în Lombardia”

Elena este italiancă și își are rădăcinile în cea mai lovită zonă de pe glob, Lombardia. Primul lucru pe care l-a făcut când a ajuns la țărm a fost să se intereseze de soarta familiei sale și a cunoscuților pe care i-a lăsat în Lombardia.

Orașul meu de baștină se află în regiunea italiană Lombardia, care a fost una dintre cele mai afectate din lume. Eu și Ryan nu am realizat cât e mult fuseseră afectate familiile noastre până nu l-am sunat pe tata. A fost un dialog greu. Mi-a spus să nu mă panichez, dar că orașul nostru e unul dintre cele mai afectate din lume. Am fost șocată”, mai spune Elena.

Tânăra a răsuflat ușurată când a aflat că familia ei e bine, dar s-a întristat când tatăl ei i-a măsturisit că au pierdut prieteni dragi în această pandemie de coronavirus.

Din 2017 trăiesc mai mult pe mare

Elena Manighetti și Ryan Osborne și-au schimbat complet stilul de viață. În 2017 și-au cumpărat o ambarcațiune ieftină, au renovat-o și au navigat de-a lungul Mării Mediterane. După doi ani în care au tras la mal doar pentru provizii, cei doi au vândut ambarcațiunea și au cumpărat una mai mare pentru a porni în explorare spre est.

În tot acest timp au făcut bani din blog și din contul de YouTube unde își țin fanii la curent cu aventurile lor. 

Muncim ca să putem să navigăm. Eu sunt copyrighter și scriu articole pentru diverse publicații. Ryan face toate reparațiile de care are nevoie barca nostră, astfel că salvăm mii de dolari. Dar amândoi contribuim la canalul nostru de YouTube. Nu ne trebuie multe, nici să deținem ultimele gadgeturi, dar avem șansa de a călători non-stop în casa noastră plutitoare”, spune Elena în filmulețul de prezentare de pe YouTube.

Fotografii: Elena Manighetti/Facebook

Vezi și VIDEO: 

FULLSCREEN
Au traversat Atlanticul fără să știe că lumea s-a închis în case din cauza pandemiei de coronavirus
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies