Autoritățile din Irak au emis un mandat de arestare pe numele lui Donald Trump! Interpolul a fost contactat

Autoritățile din Irak au emis un mandat de arestare pe numele lui Donald Trump! Interpolul a fost contactat
Citeste mai mult despre: Donald Trump, Irak,
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 08 Ianuarie 2021
Data actualizare: 08 Ianuarie 2021
Donald Trump, cel care este președintele SUA în exercițiu pentru încă aproximativ două săptămâni, ar putea avea probleme mari cu legea.

Chiar în ziua în care Joe Biden a fost validat formal ca președinte SUA de către Congresul Statelor Unite ale Americii, autoritățile din Irak au emis un mandat de arestare pe numele lui Donald Trump.

Potrivit jurnaliștilor de la Libertatea, liderul în exercițiu de la Casa Albă este acuzat cu privire la lichidarea, în 2020, la Bagdad, a lui Abu Mehdi al-Muhandis, un puternic comandant proiranian și a generalului iranian Qassem Soleimani, într-un atac cu un avion american fără pilot.

Reprezentanții tribunalului de la Rusafa, sectorul de est al Bagdadului, acolo unde este anchetat atacul coordonat de Donald Trump, au afirmat că mandatul de arestare a fost emis potrivit articolului 406 al Codului Penal irakian, care prevede pedeapsa cu moartea în cazul oricărui omor cu premeditare.

Sursa citată mai notează că Interpolul a fost deja contactat de către autoritățile iraniene, care au solicitat emiterea unei „notiţe roşii” pe numele lui Donald Trump cu privire la asasinarea lui Soleimani, o procedură care nu a condus la vreun rezultat până în prezent.

Autoritățile din Irak au mai afirmat că ancheta preliminara a fost încheiată și că investigaţiile continuă în vederea demascării celorlalţi autori ai acestei crime, indiferent că sunt irakieni sau străini.

„Am acționat ca să oprim un război, nu pentru a-l începe. Soleimani spunea ceva de genul «Vă vom ataca ţara, vă vom omorî oamenii». Eu am spus: «Cât timp vom mai asculta această mizerie?»”, spunea Donald Trump imediat după atacul care a avut loc pe 3 ianuarie 2020.

foto: Getty Images

Vezi și: Radu Restivan, despre cum au decurs filmările pentru documentarul „La Cota 10.000”
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!