Autoritățile din Wuhan vor testa de coronavirus toți locuitorii orașului

Autoritățile din Wuhan vor testa de coronavirus toți locuitorii orașului
Locutorii din Wuhan vor trece printr-o nouă încercare, pentru a stopa răspândirea infecției cu coronavirus. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 12 Mai 2020
Data actualizare: 12 Mai 2020
11,08 milioane de oameni. Aceasta este populația totală a orașului Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus din China. Toți locuitorii orașului urmează să fie testați de Covid-19 în termen de 10 zile.

Autoritățile din Wuhan au cerut conducărorilor celor 13 districte să vină cu propuneri de punere în aplicare a planului de testare a tuturor locuitorilor orașului. Chinezii vor să aibă o situație clară a numărului de bolnavi de Covid-19 încă nedepistați, iar campania de testare în masă să dureze cel mult 10 zile.

Anunțul a fost făcut de Centrul de Prevenire a răspândirii Covid-19 din Wuhan, după ce autoritățile medicale au raportat 6 cazuri noi de infecție cu coronavirus, toate în același ansamblu rezidențial.

Îmbolnăvirile sunt primele raportate din 3 aprilie. Anterior, orașul fusese declarat liber de coronavirus ca urmare a externării tuturor pacienților.

Printre bolnavii confirmați sâmbătă, 9 mai, se află și un pensionar de 89 de ani. El a prezentat simptome de Covid-19 încă de la începutul lunii martie, dar nu a fost confirmat cu noul coronavirus decât acum, informează scmp.com.

Ceilalți 5 bolnavi au fost decoperiți după efectuarea a nu mai puțin de 5.000 de teste în același complex de locuințe.

Citește șiServiciile secrete germane: China a cerut OMS să ascundă informații despre coronavirus

Specialiștii chinezi susțin că testările la scară largă, inclusiv pentru determinarea numărului de persoane care au dezvoltat anticorpi, sunt necesare pentru stoparea celui de-al doilea val de infectări.

Testările de asemenea amploare pot ajuta la identificarea acestor purtători asimptomatici și la eliminarea riscului”, a subliniat un medic chinez, citat de publicația din Hong Kong.

Orașul Wuhan a raportat 50.339 de cazuri de Covid-19 și 3.869 de decese, începând cu luna decembrie a anului trecut.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Hârtia igienică, noua monedă internaţională - Trending Review cu Daragiu - Episodul 28
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies