Când se va termina pandemia de coronavirus? Adrian Streinu-Cercel a oferit răspunsul mult așteptat

Când se va termina pandemia de coronavirus? Adrian Streinu-Cercel a oferit răspunsul mult așteptat
Citeste mai mult despre: coronavirus, adrian streinu cercel,
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 10 Septembrie 2020
Data actualizare: 10 Septembrie 2020
În luna decembrie a anului trecut, cercetătorii chinezi dezvăluiau că în orașul Wuhan a fost descoperit un nou virus ucigaș, SARS-CoV-2, care în următoarele luni a speriat întreaga planetă, nu doar continentul asiatic.

În cele aproxiamtiv 10 luni de când a apărut, noul coronavirus a îmbolnăvit aproape 30 de milioane de persoane de pe întreg globul și a ucis peste 900.000 de oameni.

Din cauza faptului că nimeni nu reușește să descopere cu adevărat cum se răspândește acest virus sau cum poate fi el înfrânt, cercetătorii din întreaga lume afirmă că pandemia care a îngenuncheat planeta nu se va sfârși prea curând.

Adrian Streinu-Cercel, director al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, a venit chiar cu un scenario sumbru: el a dezvăluit, potrivit celor de la Gândul, că România va scăpa de coronavirus abia în anul 2023!

„Dată fiind situația, într-un timp nu foarte îndepărtat, toate spitalele din România vor fi spitale COVID-19. Pandemia de coronavirus se termină în 2023. Acest virus SARS-CoV-2 nu are de gând să iasă prea curând din circulaţie, din cauza nivelului mare de mutaţii pe care a început să şi-l dezvolte”, a spus Adrian Streinu-Cercel.

foto: Agerpres

Vezi și: FERMA. În Plus - Episodul 2
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies