Când va fi înmormântat Petrică Mîțu Stoian. Colegii artiști au pregătit un loc de priveghi pentru marele interpret

Când va fi înmormântat Petrică Mîțu Stoian. Colegii artiști au pregătit un loc de priveghi pentru marele interpret
Petrică Mîțu Stoian avea 61 de ani
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 07 Noiembrie 2021
Data actualizare: 07 Noiembrie 2021
Petrică Mîțu Stoian va fi condus pe ultimul drum de prieteni, familie și colegii artiști de la Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”. Până atunci, marele interpret poate fi vegheat de cei dragi la sediul ansamblului din Craiova.

Trupul neînsuflețit al lui Petrică Mîțu Stoian va fi adus luni dimineață la Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” din Craiova. Aici, cei dragi și admiratorii marelui interpret își pot lua rămas bun de la cel care a fost un reper în muzica populară de la noi.

Într-un mesaj postat pe contu oficial de socializare, reprezentanții ansamblului folcloric au mărturisit că îl vor aștepta pe Mîțu Stoian „triști și îndurerați”.

De înmormântare se ocupă sora lui Petrică Mîțu Stoian, doamna Maria Tarchila. Aproape de ea va fi Doru Gușman, prietenul și impresarul marelui cântăreț de muzică populară. Ceremonia de rămas bun va avea loc miercuri, 10 noiembrie, iar locul înhumării este Cimitirul Ungureni din Craiova.

Petrică Mîțu Stoian și-a pregătit mormântul din timp

Petrică Mîțu Stoian va fi înhumat lângă prietena de-o viață, Maria Gușman, soția impresarului său, Doru Gușman. Cei trei au fost extrem de apropiați în timpul vieții, așa că au decis să fie înhumați în același loc.

Reprezentanții casei de discuri Electrecord au dezvăluit că artistul și-a pregătit cu minuțiozitate mormântul, chiar cu o săptămână înainte de moartea neașteptată.

Drum lin, Petrică Mîțu Stoian!

Artistul și-a presimțit moartea! Și-a pregătit mormântul până la cel mai mic detaliu. Săptămâna trecută a fost la cimitir! Totul este 100 % real... Poza este făcută de Petrică săptămâna trecută! Acesta a trimis poza la mai mulți apropiați artiști”, au scris aceștia pe Facebook.

Ce scrie pe mormântul lui Petrică Mîțu Stoian

Petrică Mîțu Stoian a vrut să lase un mesaj puternic pe monumentul funerar, așa că a ales o strofă din poezia Și pulbere, țărână, de Veronica Micle.

Și pulbere, țărână de tine s-a alege,

Căci asta e a lumii nestrămutată lege,

Nimicul te aduce, nimicul te reia,

Nimic din tine-n urmă nu va mai rămânea.

Petrică Mîțu Stoian a murit sâmbătă, 6 noiembrie 2021, la Spitalul Județean Reșița. Artistul a fost adus cu ambulanța de la o clinică din Caraș-Severin, unde urma un tratament după ce a trecut prin boala Covid-19. Avea 61 de ani, împliniți în luna septembrie.

Fotografii: Agerpres/Facebook

Vezi și VIDEO: 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies