Când va începe vaccinarea în România? Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunțat că se va întâmpla mai devreme decât s-a spus

Când va începe vaccinarea în România? Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunțat că se va întâmpla mai devreme decât s-a spus
Citeste mai mult despre: coronavirus, Nelu Tătaru, Romania, vaccin,
Data publicarii: 28 Octombrie 2020
Data actualizare: 28 Octombrie 2020
Deși la început autoritățile din România au anunțat că vacciurile vor ajunge în țară la începutul primăverii lui 2021, Nelu Tătaru a dat o altă veste: prima tranşă de vaccinuri Sars-Cov-2 ar trebui să fie deja în țară la sfârşitul lunii decembrie.
În aceste condiții, în ianuarie va începe vaccinarea, iar personalul medical va avea prioritate.  Conform profit.ro, ministrul Sănătăţii a declarat:

„Avem o primă tranşă care ar trebui să vină la sfârşitul lui decembrie şi să începem în ianuarie. Intenţia noastră este - şi în planificarea pe care o avem - ca personalul medical să fie vaccinat în acea perioadă, pentru a putea avea o linie întâi solidă.”


 

Pe teritoriul României, până la data de 28 octombrie, au fost confirmate 222.559 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar  159.855 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, azi au fost raportate 5.343 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV– 2.

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA INTERVIURI SPECIALE CU VEDETELE PREFERATE:

FOTO: SHUTTERSTOCK/ ȘTIRILE PRO TV 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies