Căpitanul Tom Moore, imaginea speranței în lupta cu COVID-19, a murit după ce s-a infectat cu coronavirus

Căpitanul Tom Moore, imaginea speranței în lupta cu COVID-19, a murit după ce s-a infectat cu coronavirus
Căpitanul Tom Moore. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 02 Februarie 2021
Data actualizare: 02 Februarie 2021
Căpitanul Tom Moore, supraviețuitor al celui de-al Doilea Război Mondial, a capitulat în fața COVID-19. Bătrânul fusese decorat de Regină pentru serviciile aduse sistemului medical britanic.

Tom Moore s-a stins din viață la 100 de ani, marți, după ce fusese internat în spital cu COVID-19. Veteranul nu apucase să fie vaccinat anti-Covid fiindcă se afla sub tratament pentru o pneumonie care îl chinuia de ceva timp. Pentru mulți britanici, el era imaginea speranței în revenirea la viața de dinainte de pandemie, grație gestului său impresionant de anul trecut.

Bătrânul a reușit să strângă până acum aproape 39 de milioane de lire sterline, bani care au ajuns la spitalele din prima linie de luptă împotriva Covid-19. 

Într-o declarație publică, citată de The Guardian, fiicele veteranului, Hannah și Lucy, au declarat că tatăl lor a zâmbit până în ultima clipă a vieții.

Cu multă tristețe anunțăm moartea dragului nostru tată, căpitanul Tom Moore. Suntem atât de recunoscătoare că am fost alături de el în timpul ultimelor sale ore de viață”, se arată în declarație fetelor.

Căpitanul Tom Moore a fost confirmat cu coronavirus săptămâna trecută și a fost transportat la Spitalul Bedford în cursul zilei de duminică. 

Premierul britanic, Boris Johnson, a declarat că gestul său, de a se implica în susținerea spitalelor, a ridicat spiritul întregii națiuni. Regina Elisabeta a II-a l-a decorat și i-a conferit gradul de cavaler.

Suverana a transmis condoleanțe familiei lui Tom Moore și a asigurat-o că numele căpitanului nu va fi uitat.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Sneak peek din culisele Românii au talent. Cum se simt concurenții înainte de a intra pe scenă?
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!