Capsula care îți permite să mori în 50 de secunde, autorizată în Elveția

Capsula care îți permite să mori în 50 de secunde, autorizată în Elveția
Sarco a primit aviz în Elveția. FOTO: Exit International
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 07 Decembrie 2021
Data actualizare: 24 Decembrie 2021
Sinuciderea nu mai este un subiect tabu în Europa, tot mai multe persoane apelând la această soluție pentru a-și încheia conturile cu viața. O capsulă sub formă de sicriu poate fi folosită în Elveția pentru sinucidere asistată.

Sarco este numele capsulei care a primit aviz favorabil în Elveția, țară în care nu mai puțin de 1.300 de persoane au murit prin sinucidere asistată în 2020.

Compania care a dezvoltat mașinăria de sinucidere, Exit International, a explicat că dispozitivul este activat din interior de persoana care vrea să-și pună capăt zilelor. Echipamentul revoluționar permite inundarea capsulei cu azot, care reduce nivelul concentrației de oxigen la 1%, în circa 30 de secunde.

În acest timp, persoana care o activează se va simți puțin dezorientată și ușor euforică înainte de a-și pierde cunoștința. Moartea survine prin hipoxie și hipocapnie, din cauza lipsei de oxigen. Tot procesul durează circa 50 de secunde, iar persoana în cauză nu suferă.

Pentru a beneficia de o „trecere” cât mai ușoară, persoana care decide să moară va primi o serie de întrebări liniștitoare, la capătul cărora poate apăsa pe butonul morții.

Citește și: Prima sinucidere asistată din Italia, aprobată de o comisie de etică. Cine e bărbatul care nu mai vrea să trăiască

Invenția a primit nenumărate critici din partea reprezentanților cultelor religioase și a populației conservatoare, însă un fapt este cert: tot mai mulți oameni își doresc să moară folosind tehnici moderne de sinucidere asistată.

Până acum, persoanele care și-au pus capăt zilelor în Elveția au folosit altă tehnică de sinucidere asistată: ingestia de pentobarbital de sodiu, soluție lichidă. Moartea survenea în circa 5 minute, nu înainte ca persoana în cauză să intre într-o stare de comă.  

Fotografii: Exit International

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!