• PRO TV
  • Care e țara unde nu s-a început încă vaccinarea și care sunt motivele pentru care aceasta a fost amânată?

Care e țara unde nu s-a început încă vaccinarea și care sunt motivele pentru care aceasta a fost amânată?

Care e țara unde nu s-a început încă vaccinarea și care sunt motivele pentru care aceasta a fost amânată?

Australia este țara unde începerea vaccinării a fost amânată până la începutul lunii martie, deoarece se dorește ca experții din această țară să aibă puse la dispoziție date cuprinzătoare cu privire la riscurile potențiale .


Alte țări din întreaga lume au aprobat însă deja vaccinurile și există deja milioane de oameni vaccinați în China și SUA.
 
Profesorul Peter Collignon, expert în boli infecțioase al Universității Naționale Australiene, a declarat pentru 9news.com.au că procesul a fost deja „grăbit” din punct de vedere tehnic, deoarece procesul de aprobare a fost efectuat de cel puțin două până la trei ori mai rapid decât viteza obișnuită pentru un vaccin. „Se face cu o viteză extraordinară”, a spus el. "Dacă îl grăbiți, este posibil să risipiți vaccinul și este posibil să lansați ceva înainte de a avea datele complete de siguranță".
 
Până în prezent au fost administrate peste 12,9 milioane de doze de vaccin COVID-19 în 30 de țări, inclusiv 4,5 milioane în SUA, 4,5 milioane în China și 1,2 milioane în Israel.
 


 

Profesorul Collignon a declarat că țări precum Israel, SUA și Marea Britanie au dat aprobarea de urgență a vaccinului în condițiile în care au numeroși pacienți care au decedat cu diagnosticul de COVID-19.
 
„Țările în care există sute sau mii de decese în fiecare zi sunt în mod clar dispuse să tolereze o anumită incertitudine pentru a preveni acest lucru și această decizie este una adecvată”. 

În ceea ce privește Australia, același profesor spune că: 

"Nu ar trebui să facem experimente înainte de a vedea mai multe date, deoarece nu suntem într-o situație de urgență. Țările unde s-a început vaccinarea au infecții necontrolate și multe decese. În Australia nu avem răspândire necontrolată, de fapt, avem o răspândire mică."
 
Primul ministru Scott Morrison a împărtășit același punct de vedere ca și experții, spunând că momentan, Australia nu are nevoie urgentă de un vaccin în comparație cu alte țări: "Sunt într-o poziție în care nu au altă opțiune din cauza situației teribile în care se află", a spus el.
 
Deși vaccinarea oficianlă nu a început încă, acordul final dintre guvernul australian și gigantul farmaceutic Pfizer a fost consolidat în Ajunul Crăciunului, cu 10 milioane de doze care urmează să fie disponibile pentru lansarea din martie, dacă vaccinul este aprobat de autoritățile de reglementare.
 
Australia are, de asemenea, acorduri de vaccinare cu Pfizer-BioNTech, Oxford-AstraZeneca și Novavax. Președintele Asociației medicale australiene, dr. Omar Khorshid, a declarat că dezbaterea etică a fost una care avea nevoie de mai multă atenție, mai degrabă decât de presiunea de a lansa rapid un vaccin.
 
„Este mai important să li se dea oamenilor din Europa decât în Australia”, a spus el.
„Există o adevărată întrebare etică dacă ar trebui să luăm doze din acest vaccin din alte țări care au nevoie de el mai mult decât noi. Dar sperăm că dacă vaccinul AstraZeneca va fi aprobat, acesta va fi fabricat aici și vom avea propria sursă pentru australieni și o mulțime de vaccinuri pentru fiecare australian.

"Am reușit să aducem programul nostru de începere a vaccinării de la jumătatea anului, în trimestrul al doilea, până la sfârșitul lunii martie și acum la începutul lunii martie", a spus dr. Omar Khorshid.

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA DOCTOR DE BINE:



FOTO: SHUTTERSTOCK
 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni