Care este posibilitatea de a se introduce a treia doză de vaccin după rapel?

Care este posibilitatea de a se introduce a treia doză de vaccin după rapel?
Citeste mai mult despre: coronavirus, a treia doza, vaccin,
Data publicarii: 13 Aprilie 2021
Data actualizare: 17 Aprilie 2021
Pentru că se vorbește tot mai mult de noi mutații ale viruslui SARS-CoV-2, se discută variante prin care acestea pot să fie ținute la distanță.
Campania de vaccinare e în derulare în toată lumea, trei vaccinuri se efectuează cu două doze, iar unul cu o singură doză. Pentru vaccinurile cu două doze, care s-au administrat cel mai mult, se ia însă în calcul deja varianta unui al doilea rapel. Practic, a treia doză, care devine o posibilitate tot mai tangibilă. 

Coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. col. Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că Pfizer/BioNTech ia în calcul o a doua doză de rapel care ar urma să fie administrată la şase luni de la rapelul realizat cu actualul vaccin anti-COVID.  

„Studiile care se efectuează la acest moment – de pildă, pentru vaccinul de la Pfizer, în eventualitatea unei a treia doze – recomandă acest lucru la 6 luni. Tocmai de aceea noi nu aveam clar stabilit acum un moment oportun pentru reluarea schemei de vaccinare”.  

La o televiziune de știri, acesta a mai vorbit și în trecut despre această posibilitate:
 
”Probabil, în cazul în care vom avea o prevalenţă crescută a acestor infecţii în rândul populaţiei, este posibil să fie nevoie să efectuăm o a treia doză cu vaccinul adaptat noilor tulpini.”
 
Mai mult, Pfizer/BioNTech a anunţat la finalul lui februarie că a demarat un studiu care ia în calcul posibilitatea administrării unei a treia doze din serul anti-COVID ca reacţie la apariţia noilor tulpini SARS-CoV-2.   

„Deşi până acum nu avem dovezi clare că noile tulpini ar eluda protecţia oferită de vaccinul nostru, am decis să acţionăm din timp, pentru a fi pregătiţi în cazul în care virusul ar deveni rezistent la acest ser. Acest studiu este esenţial pentru a înţelege cum funcţionează imunizarea şi cât de sigură ar fi administrarea unei a treia doze de vaccin pentru a ne proteja de noile tulpini”, a declarat Albert Bourla, directorul executiv al companiei. 

Pe VOYO.RO poți urmări emisiunile preferate, cu 24 de ore în avans. Vezi și noua ofertă de filme și seriale doar pe voyo.ro


PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA 

FOTO: SHUTTERSTOCK

 

FULLSCREEN
a treia doza de vaccin
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies