Ce s-a întâmplat cu partenerul lui Pablo Escobar, condamnat pe viață plus 135 de ani

Ce s-a întâmplat cu partenerul lui Pablo Escobar, condamnat pe viață plus 135 de ani
Sursa FOTO: Profimedia
Citeste mai mult despre: Carlos Lehder, Medellin, Pablo Escobar,
Data: 18 Iunie 2020
Carlos Lehder, faimosul partener al lui Pablo Escobar a fost eliberat din închisoare și a ajuns în Germania, conform publicației BBC. 

Carlos Lehder este celebru în întreaga lume datorită colaborării sale cu Pablo Escobar, șeful cartelului Medellin. Acesta a construit pe o insulă privată din Bahamas o bază pentru traficul de droguri. 

Partenerul lui Escobar a pus la punct pe insula Norman's Cay o zonă de tranzit pentru aeronavele care transportau droguri. Aflată la 340 de kilometri de Florida, insula a fost dotată cu o pistă de aterizare de 2 kilometri lungime, întregul trafic fiind posibil cu ajutorul autorităților locale.


Sursa FOTO: Profimedia


Lehder, care are atât cetățenie columbiană, cât și germană, a fost capturat în anul 1987 și extrădat în Statele Unite ale Americii. Acolo a fos judecat și condamnat la închisoare pe viață plus 135 de ani. 

Sentința lui a fost redusă după ce a acceptat să colaboreze cu autoritățile americane și a depus mărturie împotriva lui Manuel Noriega, fostul lider din Panama. Acesta din urmă permitea traficul de droguri, fiind în colaborare cu organizația din Medellin. 

Se pare că Lehder a fost diagnosticat cu cancer și urmează să primească îngrijiri medicale în cadrul unei organizații caritabile din Germania, conform declarațiilor oferite de fiica sa pentru publicația columbiana Semana. 


Sursa FOTO: Profimedia


Carlos Lehder a fost captura de poliția columbiană în anul 1987 în timp ce se afla la o fermă. Autoritățile au primit un pont chiar de la Pablo Escobar. 

Pablo Escobar a murit în 1993, fiind împușcat într-un schimb de focuri cu poliția din Medellin, în timp ce încerca să evite extrădarea în SUA.Vezi și Viaţa bate vlogul - sez. 2, episodul 13: Cristian Dascălu, despre cum a refuzat oferte de la Google şi Facebook

FULLSCREEN
Ce s-a întâmplat cu partenerul lui Pablo Escobar, condamnat pe viață plus 135 de ani
  • /Românii talentați stau pe

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO