Cât timp oferă protecție vaccinul Pfizer? Va trebui să ne vaccinăm în fiecare an?

Cât timp oferă protecție vaccinul Pfizer? Va trebui să ne vaccinăm în fiecare an?
Citeste mai mult despre: coronavirus, COVID-19, protectie, vaccin,
Data publicarii: 21 Noiembrie 2021
Data actualizare: 21 Noiembrie 2021
Potrivit Bild, fondatorul companiei germane BioNTech, Ugur Sahin, susține că protecția oferită de serul Pfizer este una ridicată și după 9 luni de la inoculare.

Potrivit șefului Biontech, „protecția împotriva-COVID este încă foarte ridicată în luna a noua, după schema completă de vaccinare”.Cu toate acestea, pentruu persoanele vulnerabile este recomandat booster-ul, care ar mări această protecție:

„Potrivit studiilor clinice, doza booster ar putea crește răspunsul imunitar al organismului pentru o protecție și mai mare. Protecția împotriva formelor grave ajunge la peste 97%. Iar boosterele ajută și la ruperea altor lanțuri de infecție. Acest lucru reduce probabilitatea unor noi variante de virus problematice. Asta ne-ar putea ajuta să trecem prin iarna grea care urmează. Vaccinările triple sunt un concept de vaccinare consacrat, un concept cunoscut în cazul altor agenți patogeni.”  


Potrivit acestuia, este prematur să ne întrebăm dacă va fi necesară o nouă vaccinare în fiecare an pentru că totul depinde și de noile variante de virus: „În prezent, nu suntem îngrijorați de noile variante”, a fost concluzia lui Sahin.

FOTO: SHUTTERSTOCK

Vezi și video: 


 




VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!