Ce a decis Ministerul Sănătății în cazul în care România va avea decese cauzate de coronavirus

Ce a decis Ministerul Sănătății în cazul în care România va avea decese cauzate de coronavirus
Citeste mai mult despre: coronavirus, ministerul sanatatii,
Autor: Iulian Ioncea
Data: 16 Martie 2020
Pandemia de coronavirus care a infectat peste 160.000 de persoane din întreaga lume, dintre care aproximativ 6.500 și-au pierdut viața și aproape 80.000 s-au vindecat, i-a speriat pe români, iar Ministerul Sănătății încearcă zilnic să ia măsuri de prevenire.

Până în prezent, în România au fost anunțate 140 de cazuri de coronavirus, iar jurnaliștii de la Adevărul, care îi citează pe cei de la HotNews, au anunțat că Ministrul Sănătății a semnat un ordin care va intra în vigoare în cazul în care România va avea decese cauzate de coronavirus.

Potrivit surselor citate, cel mult două persoane dintre aparţinătorii persoanei infectate (rude, prieteni) pot vedea cadavrul şi doar îmbrăcaţi cu echipament de protecţie. Trupurile neînsufleţite sunt tratate cu produse biocide şi introduse în sacicare tratați cu aceleași substanţe, înainte de a fi introduşi în sicrie ce urmează a fi închise şi sigilate. Înhumarea sau, după caz, incinerarea se va efectua în cel mai scurt timp.

„Persoana decedată ca urmare a infecției confirmată prin teste de laborator fără leziuni traumatice nu se autopsiază. Cadavrul va fi aşezat într-un sac impermeabil dublu şi ermetic închis cu fermoar şi va fi tratat cu produse biocide tip TP22 (pe bază de formol)”, notează și cei de la ziare.com.

Apoi, obligatoriu, transportul către morgă de la secţia din unitatea sanitară în care s-a produs decesul se face în sac închis ermetic. Liftul şi targa prin care a fost asigurat transportul din secţia unităţii sanitare până la frigiderul din morgă vor fi dezinfectate tot cu produse pe bază de formol.

„În cazul în care familia nu vine să ridice cadavrul, se vor anunţa autorităţile competente în vederea ridicării şi înhumării în cel mai scurt timp”, mai notează sursele citate. 

foto: Agerpres

Vezi și: Mituri şi adevăr. Care dintre informaţiile despre coronavirus sunt adevărate şi care nu
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies