Ce a scris Putin în scrisoarea adresată președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu

Ce a scris Putin în scrisoarea adresată președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu
Citeste mai mult despre: Maia Sandu, Vladimir Putin,
Autor: Diana Oprea
Data publicarii: 09 Mai 2022
Data actualizare: 09 Mai 2022
Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a semnat o scrisoare de felicitare, cu ocazia zilei de 9 mai, pentru președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Scrisoarea a fost publicată pe pagina Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, potrivit tv8.md. 

În ajunul zilei de 9 mai, liderul de la Kremlin le-a transmis un mesaj de felicitare liderilor din fostele republici sovietice, inclusiv Republicii Moldova. 

Președintele rus a ales o formulare tipic rusească, adresându-se președintelui Republicii Moldova „Maia Grigorievna” (după numele tatălui). Vladimir Putin o roagă pe șefa statului să le transmită veteranilor „cuvinte de recunoștință și respect”: 
 
„Stimată Maia Grigorievna, 

Vă felicit pe Dumneavoastră și pe cetețenii Republicii Moldova cu ocazia aniversării a 77 de ani de la Victoria în Marele Război Patriotic. Vă rog să transmiteți veteranilor care locuiesc în țara voastră sincere cuvinte de recunoștință și respect și, de asemenea, urări de sănătate, bună dispoziție și longevitate. 

Cu respect, V. Putin”, este textul scrisorii publicată pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei de la Chişinău. 
  
Putin a felicitat şi popoarele Georgiei şi Ucrainei, însă nu şi autorităţile celor două ţări. Ironic, parcă, el le-a urat ucrainenilor un „viitor pașnic”.

„Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, nu va putea participa, din motive de sănătate, la evenimentele publice planificate pentru astăzi, 9 mai”, în Republica Moldova, potrivit unui comunicat al Președenției, transmite tv8.md

S-a anulat inclusiv întrevederea și conferința de presă comună cu domnul António Guterres, Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite. Conferința se va ține la Guvern, împreună cu doamna Prim-ministră Natalia Gavrilița, potrivit sursei citate. 

Klaus Iohannis a avut, vineri, o convorbire telefonică cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, potrivit stirileprotv.ro.

Cei doi au discutat evoluţiile actuale privind situaţia de securitate din regiune şi implicaţiile multidimensionale ale conflictului din Ucraina asupra Republicii Moldova şi la nivel regional.

Potrivit sursei citate, preşedintele Iohannis a reiterat solidaritatea deplină a ţării noastre cu Republica Moldova, analizând împreună cu omologul său noi opţiuni concrete de sprijin pe care România îl poate oferi, în continuare, în această criză, pe toate palierele.

 VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!