Ce a spus Patriarhul Kiril în timpul unei slujbe, ținute în Catedrala Armatei ruse 

Ce a spus Patriarhul Kiril în timpul unei slujbe, ținute în Catedrala Armatei ruse
Citeste mai mult despre: Rusia, evenimente, razboi, Ucraina,
Autor: Diana Oprea
Data publicarii: 07 Aprilie 2022
Data actualizare: 07 Aprilie 2022
Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kiril, a oficiat duminica trecută o slujbă pentru soldaţii ruși, cerându-le să îşi apere ţara „aşa cum numai ruşii pot”, în contextul în care Moscova îşi continuă invazia militară în Ucraina.

În cadrul slujbei ţinute la Catedrala Armatei ruse, deschisă în urmă cu doi ani la Kubinka, în apropierea Moscovei, Patriarhul Kiril le-a spus militarilor adunați că Rusia este o ţară care „iubeşte pacea”. 

„Am făcut această slujbă ca să mă întâlnesc cu reprezentanții armatei noastre și să mă adresez tuturor celor care ne apără țara. Vreau ca ei să conștientizeze că trăim un eveniment istoric foarte important. Vreau să subliniez că suntem un popor milostiv, care iubește pacea. Nu ne dorim războiul și nici să facem rău cuiva, dar suntem în așa fel educați de istoria noastră - să ne iubim patria. Vom fi mereu gata să o apărăm, așa cum numai rușii o pot face”. 

Apropiat al preşedintelui Vladimir Putin, Patriarhul Kiril a încercat să-i motiveze pe soldați, prin predica sa, dar în același timp s-a contrazis când a spus că „trebuie să facem tot posibilul ca să oprim vărsarea de sânge”. 

„A sluji în armată reprezintă un adevărat act de curaj, pentru că odată cu jurământul depus te anjajezi să-ți aperi patria, cu prețul vieții. De aceea astăzi, rugăciunea noastră specială se îndreaptă către armată, către luptătorii noștri, în care ne punem speranța pentru siguranță și libertatea țării noastre. (...) 

„În timp ce vă spun asta, simt o neliniște în suflet, sunt îngrijorat pentru toți oamenii care trăiesc pe acele teritorii unde au loc lupte. Toți suntem oamenii Sfintei Rusii. Toți sunt frații și surorile noastre. Trebuie să facem tot posibilul ca să oprim vărsarea de sânge, dar forțele armate trebuie să rămână fideli jurământului pe care l-au depus”. 

Sursă: captură video/ patriarchia.ru

Vezi și: 


 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!