Ce avertisment face OMS în legătură cu Omicron și care e perioada de incubație a noului virus?

Ce avertisment face OMS în legătură cu Omicron și care e perioada de incubație a noului virus?
Citeste mai mult despre: OMS, coronavirus, Omicron, vaccin,
Data publicarii: 23 Decembrie 2021
Data actualizare: 23 Decembrie 2021
Directorul OMS a declarat că este o iluzie ca autoritățile să creadă că administrarea dozei booster a vaccinului anti-Covid este suficientă pentru depășirea pandemiei cauzate de Sars-Cov-2.
”Nicio ţară nu va putea ieşi din pandemie cu ajutorul dozelor booster, iar dozele acestea nu înseamnă undă verde pentru a sărbători cum se prevedea”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unui briefing de presă la Geneva.
 
”Programele de vaccinare cu doze booster fără discernământ au toate şansele să prelungească pandemia mai curând decât să-i pună capăt, deturnând dozele disponibile către ţări care au deja rate ridicate de vaccinare şi oferind astfel virusului mai multe posibilităţi de a se răspândi şi de a muta”, a mai afirmat acesta. 

”În pragul noului an, trebuie să învăţăm cu toţii lecţiile dureroase ale anului care se încheie. 2022 trebuie să fie sfârşitul pandemiei de COVID-19,” a mai spus acesta.

Omicron este cel mai ușor transmisibil dintre variantele coronavirusului, după cum arată primele studii. Însă, potrivit cercetătorilor, diferența dintre Omicron și alte tulpini ale virusului nu ține doar de ușurința mai mare cu care se răspândește, ci și de perioada de incubație, care pare să fie foarte scurtă, conform unei analize publicate de revista americană The Atlantic.

Intervalul dintre expunerea la virus și apariția simptomelor este de aproximativ cinci zile pentru varianta Alpha și patru zile pentru Delta. Potrivit estimărilor din acest moment, în cazul Omicron, aceasta s-ar fi redus la trei zile. 

Vezi și: Cătălin Neamțu, pe urmele soiurilor românești la Crama Cotnari:
 VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!