Ce decide România legat de AstraZeneca, după ce un oficial EMA a declarat că există legături între tromboze și vaccin

Ce decide România legat de AstraZeneca, după ce un oficial EMA a declarat că există legături între tromboze și vaccin
Citeste mai mult despre: AstraZeneca, tromboze, vaccin,
Data publicarii: 06 Aprilie 2021
Data actualizare: 06 Aprilie 2021
În conferința săptămânală legată de campania de vaccinare, transmisă pe pagina de YouTube a Guvernului, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a făcut precizări legate și de afirmațiile recente ale unui oficial EMA legat de vaccinul AstraZeneca.    
Marco Cavaleri, coordonatorul strategiei pentru vaccinare din cadrul Agenției Europene a Medicamentului (EMA), a declarat într-un interviu acordat cotidianului italian Il Messaggero„este din ce în ce mai dificil să spunem că nu există o relație de cauză și efect între vaccinarea cu AstraZeneca și cazurile foarte rare de cheaguri de sânge.”

 
După aceste informații, Valeriu Gheorghiță a afirmat că, cel mai probabil se vor face modifcări ale prospectului și recomandări suplimentare:


„Foarte probabil, vor fi recomandări suplimentare transmise și modificate recomandările din caracteristicile produsului.Ne așteptăm la recomandări legate de persoanele care au riscul de a dezvolta aceste tromboze. (…) Trebuie să înțelegem că fiecare vaccin are un anumit profil pentru care e recomandat.(...) De departe, beneficiile unui vaccin sunt mai mari decât riscurile. (...) Suntem aproape covinși că AstraZeneca nu se va retrage de pe piață. (...) De asemenea, trebuie să menționăm că acest mecanism de evaluare a reacțiilor adverse este valabil pentru toate medicamentele și vaccinurile."
 
Pe VOYO.RO poți urmări emisiunile preferate, cu 24 de ore în avans. Vezi și noua ofertă de filme și seriale doar pe voyo.ro


PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA OLIMPIADA MĂMICILOR:

FOTO: SHUTTERSTOCK
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!