Ce declarații a făcut directoarea Institutului din Wuhan acuzat că ar fi răspândit noul coronavirus?

Ce declarații a făcut directoarea Institutului din Wuhan acuzat că ar fi răspândit noul coronavirus?
Citeste mai mult despre: coronavirus, institut Wuhan, pandemie,
Data publicarii: 25 Mai 2020
Data actualizare: 25 Mai 2020
Institutul de Virusologie din oraşul Wuhan din China este acuzat cu regularitate de președintele Statelor Unite, Donald Trump, că ar fi resposabil de pandemia de coronavirus. 
Institutul de Virusologie din Wuhan studiază unii dintre cei mai periculoşi agenţi patogeni din lume, iar asta a mărit suspiciunile.Ca răspuns la acuzațiile repetate, directoarea institutului, Wang Yanyi,  a ținut să facă declarații la televiziunea publică CGTN și a numit aceste presupuneri "pură fabricaţie".Conversația a fost transcrisă integral de news.ctgn.com

Wang Yanyi: "La fel ca toată lumea, noi nici nu ştiam că virusul exista, (...) Institutul nostru a primit primele eșantioane de agenți patogeni care ar fi cauzat un nou tip de pneumonie pe 30 decembrie 2019. Era vorba de ce azi se numește Sars-Cov-2. Până atunci, nici nu știam de existența acestui virus. Prin urmare, cum ar fi putut să scape din laboratorul nostru?(…)  

Potrivit directoarei Wang Yanyi, institutul are în lucru trei tulpini vii de virus, însă asemănarea lor cu tipul de coronavirus care produce COVID-19 nu este decât în proporţie de 79,8%". Unul dintre acestea, într-adevăr, are 96% similaritate cu visrusul SARS, dar nu cu cel care a generat în 2020 pandemia. 

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA VIAȚA BATE VLOGUL-SEZONUL 2FOTO: SHUTTERSTOCK
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies