Ce i s-a interzis Prințului Harry la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Ce i s-a interzis Prințului Harry la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a
Autor: Alina Popa
Data publicarii: 13 Septembrie 2022
Data actualizare: 13 Septembrie 2022
Prințul Harry va fi în ținută civilă la priveghiul Reginei Elisabeta a II-a, asta în condițiile în care pentru Andrew, fiul reginei căzut în dizgrație, se va face o excepție, scriu ziarele din UK. 

Lui Harry i s-a interzis să poarte uniformă militară la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Experții regali spun că decizia l-a întristat pe fiul lui Charles, noul rege al Marii Britanii.

Prințul Harry, care a acționat pe front în timpul a două misiuni în Afganistan, va fi îmbrăcat în ținută civilă la evenimentele oficiale, inclusiv la funeraliile de stat ale defunctei regine.

Membrii familiei regale vor îmbrăca uniforma la cinci ceremonii. Acestea sunt: slujba de la Catedrala St. Giles din Edinburgh, care a avut loc luni, procesiunea sicriului la Westminster Hall, priveghiul, slujba de înmormântare de la Westminster Abbey din Londra și înmormântarea de la Windsor.

Pentru Andrew, unchiul lui Harry, s-a făcut o excepție, iar acesta va purta o uniformă “în semn special de respect” pentru regină atunci când va sta de pază lângă sicriu în timpul priveghiului. 

Harry este mândru de timpul petrecut în forțele armate și a fost dezamăgit când regina i-a retras titlurile militare onorifice, inclusiv pe cel de căpitan general al Royal Marines.

Nepotul Reginei Elisabeta a II-a este absolvent al celebrei Academii Militare Sandhurst. El a fost de două ori în Afganistan: o dată în trupele terestre și a doua oară în calitate de co-pilot al unui elicopter de luptă. 

Fotografii: Getty Images
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies