Ce reprezintă crucea de pe tricoul lui Volodimir Zelenski? Explicația spaniolilor după ce rușii au spus că e simbol nazist

Ce reprezintă crucea de pe tricoul lui Volodimir Zelenski? Explicația spaniolilor după ce rușii au spus că e simbol nazist
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 22 Martie 2022
Data actualizare: 22 Martie 2022
Săptămâna trecută, Volodimir Zelenski a avut o intervenție video în cadrul Congresului Statelor Unite ale Americii, iar președintele din Ucraina a atras atenția datorită tricoului pe care l-a purtat și care avea o cruce pe el, în dreptul inimii.

Pe lângă discursul pe care l-a ținut și prin care a cerut din nou sprijin pentru a le face față rușilor, Volodimir Zelenski a fost în centrul atenției și datorită vestimentației, despre care rușii au afirmat că ar conține un simbol nazist.

Tricoul pe care l-a îmbrăcat Volodimir Zelenski avea în dreptul inimii o cruce, iar în mijlocul acesteia era un simbol. Chiar dacă rușii au spus că acest lucru reprezintă un simbol nazist, văzut pentru prima dată în Al Doilea Război Mondial, spaniolii de la El Mundo Deportivo au explicat că acel simbol este o Cruce de Fier cu stema Ucrainei în centru și reprezintă emblema Forțelor Armate ale Ucrainei. Iar prin acest gest președintele din Ucraina a vrut să arate că este solidar cu soldații ucraineni care se luptă cu rușii.

Vezi și: Fetița din Ucraina care a „rupt” internetul
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!