Ce se întâmplă acum la Cernobîl, după ce trupele rusești au capturat zona

Ce se întâmplă acum la Cernobîl, după ce trupele rusești au capturat zona
Citeste mai mult despre: Cernobil, radiatii, razboi,
Data publicarii: 25 Februarie 2022
Data actualizare: 25 Februarie 2022
Nivelul de radiații de la centrala nucleară de la Cernobîl au crescut după ce, joi, trupele rusești au invadat zona, avertizează agenția nucleară a Ucrainei.

Soldații ruși au preluat controlul centralei nucleare joi, 24 februarie, iar acum există teama că ar putea avea loc o scurgere de radiații.

Oficialii ruși neagă faptul că s-a înregistrat un nivel mai crescut al radiațiilor în zonă, potrivit Daily Maily. 

Inspectoratul nuclear de stat al Ucrainei a declarat vineri, 25 februarie, că în zona Cernobîl a fost înregistrat un nivel crescut al radiațiilor gamma, dar nu a dat detalii despre cât de mare este creșterea. 

Această activitate ar fi fost cauzată de ”perturbarea solului din cauza deplasării echipajului militar prin zona de excludere și eliberarea de praf radioactiv în aer”.

Autoritățile ucrainene au declarat că Rusia a capturat centrala nucleară și zona de excludere după o luptă intensă, joi, 24 februarie.

Pe de altă parte, ministrul apărării din Rusia susține că trupele aeriene au protejat centrala pentru a preveni ”provocările”. Acesta insistă că nivelul de radiații din zonă a rămas în limitele normalului.

 

Foto: Profimediaimages.ro
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!