Ce spital din România are cele mai bune rezultate în lupta împotriva noului coronavirus și cum a vindecat 98% din pacienți

Ce spital din România are cele mai bune rezultate în lupta împotriva noului coronavirus și cum a vindecat 98% din pacienți
Citeste mai mult despre: coronavirus, Romania, spital,
Data publicarii: 28 Octombrie 2020
Data actualizare: 28 Octombrie 2020
Spitalul cu cele mai bune rezultate în lupta împotriva noulul coronavirus este Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca. 
Conform Ministerului Sănătații, peste 98% dintre cei internați în această unitate spitalicească au fost vindecați. Ioan Mureșan, managerul spitalului din Cluj a declarat pentru Digi24:
 
„Am extins paturile de terapie intensivă de la 9 la 20. În spatele paturilor ATI sunt paturile obișnuite de spital, doar că ele trebuie pregătite cu oxigen și vacuum și alimentate permanent, lucru pe care l-am făcut cu prisosință întrucât toate celelalte paturi care nu sunt ATI au posibilitatea să ofere condiții și servicii medicale pacienților ca un număr cât mai mic să ajungă la ATI.”


 

Conform datelor anunțate pe 28 octombrie, județul Cluj este primul care a depășit pragul de 4 cazuri de Covid-19 la mia de locuitori. 
 
Conform Grupului de Comunicare Strategică, cele mai multe cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 s-au înregistrat, până în prezent, în Bucureşti - 33.118 şi în judeţele Iaşi - 9.959, Prahova - 9.280, Braşov - 9.106, Suceava - 8.985 şi Cluj - 8.249.

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA INTERVIURI SPECIALE CU VEDETELE PREFERATE:

FOTO: SHUTTERSTOCK
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies