Ce spune Dalai Lama, în plină pandemie de coronavirus. Care este secretul vindecării noastre

Ce spune Dalai Lama, în plină pandemie de coronavirus. Care este secretul vindecării noastre
Citeste mai mult despre: coronavirus, Dalai Lama,
Data: 22 Aprilie 2020
Recent, liderul spiritual Dalai Lama a vorbit despre pandemia de coronavirus, declarând că trebuie să combinăm curajul cu știința pentru a răspunde acestor provocări fără precedent. 

Liderul budhiștilor tibetani a remarcat felul că răspândirea virusului demonstrează cum omenirea este interdependentă și cu toții avem un impact asupra celorlalți.

Citește și: Orașul din Spania cu zero cazuri de coronavirus. Ce a făcut primarul

”Răspândirea acestui teribil coronavirus arată că ceea ce se întâmplă cu o persoană poate afecta, foarte curând, o altă ființă. Dar, în același timp, ne reamintește că un gest constructiv, de compasiune - fie că lucrezi în spital sau doar păstrezi distanța socială - are potențialul de a-i ajuta pe mulți”.

Rugăciunile nu sunt de ajuns

Liderul spiritual mărturisește că, de când a aflat de apariție coronavirusului în orașul Wuhan din China, se roagă pentru ”frații și surorile mele din China și de peste tot”. Acesta admite că e nevoie de mai mult, în afară de rugăciune, pentru a învinge în această luptă. 

Dalai Lama aplaudă curajul medicilor și asistenților medicali și crede că acesta, combinat cu progresele științifice, ne va ajuta să trecem peste pandemie.

”Această criză ne arată că nu suntem separați unii de alții - chiar dacă trăim separat. De aceea, cu toții avem responsabilitatea de a ne oferi ajutorul și compasiunea”.

Acum câteva săptămâni, după ce oameni din toată lumea i-au cerut sfatul cu privire la pandemie, Dalai Lama a scris că este normal să ne fie frică și să fim anxioși, dar ar trebui să ne folosim ”de ingeniozitatea umană cu hotărâre și curaj pentru a depăși problemele cu care ne confruntăm”.

”Scopul vieții este să fii fericit. Asta este ceea ce au în comun toți oamenii - dorința de a duce o viață fericită. Mulți cred că fericirea o găsim în lucruri materiale, dar de fapt este ceva ce vine din interior, din grija pentru alții și mulțumire sufletească”.

Foto: Getty

Viața bate vlogul - sez. 2, episodul 5: Cristina Almășan, copilărie fără părinți
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies