Cel mai bun dansator de street dance din România, desemnat de public în luna august

Cel mai bun dansator de street dance din România, desemnat de public în luna august
1.000 de persoane pot asista la concursul de dans
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 13 Iulie 2021
Data actualizare: 13 Iulie 2021
Cei mai buni dansatori de street dance se vor duela la București, pe 12 august, la Teatrul de Vară Herăstrău. O mie de oameni care vor fi în public vor decide cine va fi dansatorul care va reprezenta România în finala mondială Red Bull Dance Your Style, care va avea loc la 4 decembrie, în Johannesburg (Africa de Sud).

Cum se desfășoară competiția națională

Cei 16 dansatori profesioniști – vezi mai jos cine sunt – vor urca pe scenă și vor dansa pe muzica mixată de artistul rap Vlad Dobrescu. Dansatorii nu știu ce ritmuri le pregătește Dobrescu, însă trebuie să se dueleze 1:1 pe hiturile mixate de el. După fiecare rundă, spectatorii își vor vota preferatul cu cartonașe roșii sau albastre și-l vor trimite mai departe în concurs.

Ca DJ și creator de muzică, îmi place să cred că muzica generează dansul, deși sunt conștient că pot funcționa una fără cealaltă. Dansul înfrumusețează muzica și viceversa. Când pun muzică la un party și știu că va fi o brigadă de street dancers acolo, știu cu siguranță că va fi un party reușit, deoarece oamenii au o energie incredibilă. Vom avea grijă ca toți concurenții să aibă parte de mai multe tipuri de muzică pentru a-și putea demonstra versabilitatea și a surprinde publicul”, spune Vlad Dobrescu (foto).

Anul acesta, finala competiției Red Bull Dance Your Style se va ține la Johannesburg, în Africa de Sud, pe 4 decembrie 2021. Cei mai buni dansatori din lume se vor duela pentru titlul de „Red Bull Dance Your Style Champion”.

Cum poți participa la eveniment

Accesul publicului la evenimentul din luna august este permis doar cu certificat de vaccinare anti-Covid (cel puțin 10 zile de la rapel) sau cu un test RT-PCR negativ efectuat cu cel puțin 72 de ore înainte de show.

Biletele sunt disponibile pe bilete.ro la prețul de 60 de lei.

Oase, fost dansator de breakdance în trupa Frequency, va fi maestru de ceremonii.

Tot ce ține de noul val de dansatori street dance în România este incredibil. La ora actuală, nivelul la care s-a ajuns este unul foarte bun. Eu am dansat 15 ani. Mă antrenam tot timpul într-o fântână abandonată din Pantelimon împreună cu câțiva prieteni, făceam 8 ore de antrenament pe zi. Consider că această disciplină m-a format și m-a detașat de orice altceva”, a spus Oase.

Cine sunt dansatorii care se duelează în august

Cei 16 profesioniști care se vor duela pe scenă provin de la cele mai bune studiouri de dans din țară. Pe unii s-ar putea să-i cunoști.

 • Ionuț Antohe (fondator „Unity Squad” și câștigătorul locului 1 la competiția „Street Dance Tournament”)
 • Alexandra Barac (dansator profesionist, locul 8 în competiția „Ladies of Hip Hop”, New York în 2016
 • Adrian Baranga (dansator și coregraf în trupa de dans de la Vocea României)
 • Raul Bârsan (câștigătorul primului loc la competiția „Show’nuff București”, dansator și coregraf la “Românii au talent)

 • Darian Cirstea (câștigătorul locului 1 la „Caleidoscope Dance Festival: solo-battle street dance-2016", „Campionatul I.D.O.: HipHop solo băieți junior-2018" și „Caleidoscope Dance Festival: solo-battle-2018")
 • Cristian Frățică (câștigătorul „King of the Cypher Lil GBaB” și locul 2 la „Connected VYBZ Austria”)
 • Alexa Grigorescu (campioana „Monster Crib 2016” și  „7 to smoke Dancehall”)
 • Andrei Ilie (învingătorul „BDF Romania 2016”, „HHI Romania 2020”, „Hip Hop International Romania 2020” și „IDO Romania 2015”)
 • Irina Lalciu (reprezentanta „House of Milan”, câstigătoarea locului 1 la „Vogue Knights 2018” și „The latex Ball” 2018)
 • Victor Marinescu (trofeele „Dance Awards (2012)”, „Street Dance 2011”, „Represent your Style 2016” și „Dance Awards 2012”)
 • Adrian Martin (reprezentant Frontline Crew și câștigătorul „From Hunger to Fame” 2019”),
 • Andrei Minea (câștigătorul locului 1 în competiția „Hip Hop Internațional”, 2011 și 2012, și dansator în filmele „High Strung Movie” și „High Strung Free Dance”)
 • Gabi Neagu (coregrafa trupei „The Mob” și câștigătoarea locului 1 la competițiile „Hip Hop Internațional 2011” și „Fusion The Dance Contest 2013”)
 • Oana Neagu (membră a Imperial House of Waacking, companie new-yorkeză ce promovează disciplina waacking în întreaga lume, profesor de dans)
 • Andrei Pandrea (dansator, producător muzical, DJ)
 • Costi Voicu (câștigătorul trofeului cel mare la „HHI Romania 2011”, „Nymphea Dance 2013” și „Battle Act International 2020”).

Ce este street dance-ul

Street dance-ul este, prin definiție, profund conectat la energia și dinamica urbană, fiind de fapt un termen „umbrelă” pentru mai multe stiluri de dans ce evoluează constant, asociate mișcării hip hop: popping, locking, house dance, waacking, afro, electro dance, dancehall și vogue. 

Toate aceste stiluri de dans au apărut prima oară pe străzile marilor orașe din America și au crescut pe ritmuri de hip hop, dance sau funk. 

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies