Cel mai mare centru expozițional din Madrid, transformat în spital pentru bolnavii de coronavirus

Cel mai mare centru expozițional din Madrid, transformat în spital pentru bolnavii de coronavirus
Citeste mai mult despre: coronavirus, centru expozitional, IFEMA, Madrid,
Autor: Dan L. Brumar
Data: 22 Martie 2020
Capitala Spaniei, Madrid, duce lupte grele cu boala deceniului, COVID-19. Din cauza lipsei locurilor de cazare în spitale, autoritățile locale au transformat cel mai mare centru de expoziții în spital de campanie.

IFEMA, casa celor mai importante târguri care au loc în Madrid, și-a schimbat destinația. Centrul expozițional, care din iulie 2016 are o capacitate de peste 18.800 de locuri pentru concerte și evenimente culturale, a fost transformat în spațiu de carantină pentru bolnavii de coronavirus.

Scaunele, fotoliile, scenele, ecranele gigant și bufeturile cu gustări au fost înlocuite cu 5.500 de paturi de spital, amplasate la o distanță de circa 2,5 metri unul de celălalt. Personal medical și auxiliar a muncit toată săptămâna pentru a amenaja acest loc pentru cei care vor fi cazați aici. 

În noaptea de sâmbătă spre duminică primii bolnavi au fost aduși în clădirea devenită spital de campanie.

Vezi mai jos GALERIA FOTO!

Printre cei care s-au oferit să dea o mână de ajutor se numără și locuitori ai capitalei Madrid, scrie ziarul spaniol El Pais. Unul și-a donat găinile pe care le deținea după ce a fost nevoit să-și închidă afacerea; altul a adus o dubiță plină cu fructe. 

O femeie și-a părăsit casa din Ciudad Lineal și s-a postat în fața noului spital de urgență cu un CV în brațe și cu mesajul: „Am venit să ajut, în orice fel. Să spăl haine, să curăț”, notează sursa citată.

Toate spitalele din Madrid se confruntă cu secții ATI și de urgențe pline-ochi, însă situația nu pare a se îmbunătăți. Peste 28.600 de spanioli au fost depistați bolnavi de COVID-19, însă ritmul îmbolnăvirilor este tot mai alert. 

Nu mai puțin de 1.756 de decese au fost raportate până duminică seară, dar autoritățile se așteaptă ca numărul lor să crească.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: #StaiAcasă – Arată că-ți pasă! Mihai Petre

FULLSCREEN
Cel mai mare centru expozițional din Madrid, transformat în spital pentru bolnavii de coronavirus
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO