Cercetătorii au anunțat care sunt persoanele predispuse cel mai mult să fie afectate de coronavirus

Cercetătorii au anunțat care sunt persoanele predispuse cel mai mult să fie afectate de coronavirus
Citeste mai mult despre: coronavirus,
Autor: Iulian Ioncea
Data: 10 Martie 2020
Epidemia de coronavirus se răspândește alarmant de rapid pe întreg globul, iar unele regiuni și chiar țări sunt în carantină de mai multe săptămâni sau luni.

Virusul a fost descoperit din Wuhan (China), după care a ajuns în foarte multe țări, din Europa cea mai afectată fiind Italia, unde guvernul a anunțat inițial că regiunea Lombardia este în carantină, după care s-au răzgândit și au dezvăluit că întreaga țară intră în carantină.

Din păcate, în România au fost descoperite deja peste 15 cazuri de coronavirus, iar școlile vor fi închise începând cu data de 11 martie și până pe 22 martie. Mai mult decât atât, competițiile sportive care au loc în țara noastră se vor desfășura fără spectatori, ca o măsură de prevenție pentru ca virusul să nu se răspândească și mai mult.

Jurnaliștii de la Daily Mail au anunțat că mai mulți cercetători au dezvăluit recent și care sunt persoanele predispuse cel mai mult să fie afectate de coronavirus. Potrivit sursei citate, bărbații sunt mai predispuși decât femeile să fie afectați, vârsta înaintată este din nou o problemă în această cauză, dar și problemele cardiace. Cercetătorii au mai anunțat că 2,8% dintre bărbații care au coronavirus ar putea deceda, în timp ce doar 1,5% dintre femeile afectate pot muri.

Din păcate, persoanele care au diabet pot contacta mult mai ușor virusul și există 7,3% șanse ca aceștia să își piardă viața din cauza coronaviruslui. În plus, și persoanele care fumează și cosumă alcool pot fi infestate mai ușor, dar și cele care au cancer.

Vezi și: 

FULLSCREEN
Cercetătorii au anunțat care sunt persoanele predispuse cel mai mult să fie afectate de coronavirus
  • /Românii talentați stau pe

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO