Cercetătorii spanioli au dezvăluit noi simptome ale COVID-19! Ce s-a aflat în urma unui studiu

Cercetătorii spanioli au dezvăluit noi simptome ale COVID-19! Ce s-a aflat în urma unui studiu
Autor: Iulian Ioncea
Data: 04 Decembrie 2020
Specialiștii de la Universitatea din Barcelona au realizat recent un studiu pe 35 de pacienți care aveau coronavirus, iar în urma acestuia au descoperit noi simptome asociate bolii.

Potrivit ziarului Click, care citează presa din Spania, nasul uscat și o senzația ciudată în nas (denumită „duș nazal”) se numără printre primele simptome care apar imediat după ce o persoană face COVID-19!

Citește și

Sursa citată notează că specialiștii au afirmat că prezența acestor simptome ar putea ajuta la prevenirea răspândirii virusului prin izolarea timpurie a persoanei care are nasul uscat sau o senzație ciudată în nas, dar și prin diagnosticarea și tratarea acesteia mult mai din timp.

Studiul cercetătorilor de la Universitatea din Barcelona, condus de Jordi Navarra, a mai arătat că aceste simptome dispar după 12 zile de la infectare.

Până în prezent, medicii și cercetătorii afirmau că printre cele mai frecvente simptome ale COVID-19 sunt febra, tusea seaca și oboseala, iar printre simptomele mai puțin frecvente se regăseau: dureri de cap și dureri musculare, durere în gât, diaree, conjunctivită, dureri de cap, pierderea gustului sau a mirosului, o iritație la nivelul pielii sau o decolorare a degetelor de la mâini sau de la picioare. În plus, simptomele cele mai grave sunt: dificultăți de respirație sau dispnee, durere sau presiune toracică, incapacitatea de a vorbi sau de a se mișca.

foto: ShutterStock

Vezi și: 
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies