Cerință șocantă a soldaților ruși! Vor 5.000 de euro de la o mamă din Ucraina, pentru a nu-i ucide fiul

Cerință șocantă a soldaților ruși! Vor 5.000 de euro de la o mamă din Ucraina, pentru a nu-i ucide fiul
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 27 Aprilie 2022
Data actualizare: 27 Aprilie 2022
Războiul pe care armata rusă a lui Vladimir Putin l-a început în Ucraina pare departe de a fi încheiat, iar detalii de-a dreptul șocante ies la iveală în aceste zile.

Potrivit jurnaliștilor de la site-ul independent rus Meduza, care a fost interzis la Kremlin, soldații lui Vladimir Putin au luat o decizie șocantă: i-au cerut unei mame din Ucraina 5.000 de euro pentru a nu-i ucide fiul. Din câte se pare, femeia este regizoarea Olga Novikova, nimeni alta decât directoarea Festivalului de Film de la Mariupol!

„Cineva vorbea cu mine, nu l-am putut face să se prezinte. El a luat inițiativa tot timpul și a strigat în telefon că îmi vor ucide fiul dacă mai scot măcar un cuvânt. Să ascult condițiile lor, atât! Vorbea rusă, dar nu cu accent rusesc, ci așa cum ar putea vorbi oamenii din Donbas. În plus, conversația a fost despre cardul din Ucraina, unde trebuie să transfer banii. Da, cer o răscumpărare, iar dacă nu dau banii, promit să-l omoare și să-mi trimită un videoclip cu execuția. Cel mai important: nu există garanții că după ce le plătesc răscumpărarea fiul meu va rămâne în viață. Răpitorii îl țin izolat împreună cu ceilalți prizonieri de război. Cred că acum rușii fac bani, au o afacere. Și comandantul lor probabil nu știe asta. Am nevoie de publicitate, sper că așa nu vor îndrăzni să-l împuște”, a spus Olga Novikova.

Sursa citată a notat că directoarea Festivalului de Film de la Mariupol a fost sunată de un bărbat care nu a putut fi identificat și care a afirmat că, dacă banii vor fi plătiți, fiul femeii și ceilalți prizonieri vor ajunge la biroul comandantului lor. „Avem nevoie de bani. 5.000 de euro până mâine. Nu este treaba noastră. Dacă nu trimiteți, vă vom trimite noi un videoclip să vedeți cum vă ucidem fiul”, ar fi spus bărbatul.

Mai mult decât atât, jurnaliștii de la Meduza afirmă că Olga Novikova a primit și un video cu fiul ei. „Mă numesc Novikov Alexei Antonovici. Am fost capturat pe 23 aprilie, la Mariupol. Sunt soldat în Brigada Teritorială 109 a Forțelor de Apărare din Regiunea Donețk”, spune acesta în clip, după care afirmă că a fost tratat bine și a fost lovit doar o dată.

Vezi și: SURVIVOR: ExtraShow
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!