Chris Simion își propune să construiască un teatru din bani privați. Ce eveniment caritabil organizează

Chris Simion își propune să construiască un teatru din bani privați. Ce eveniment caritabil organizează
Autor: Ionela Lupu
Data: 27 Martie 2019
Festivalul Ouălor de Paște este o inițiativă culturală anuală care își propune să susțină construcția de spații culturale și diverse acțiuni din zona industriilor creative.

Prima ediție a evenimentului caritabil este dedicată proiectului GRIVIȚA 53 – PRIMUL TEATRU CONSTRUIT IMPREUNĂ, un proiect unic, inițiat de Chris Simion - Mercurian.

Cunoscuta regizoare și scriitoare își propune să construiască un teatru din bani privați. Ultima inițiativă de aceast fel din România s-a materializat datorită lui Liviu Ciulei în urmă cu peste 70 de ani. Suma necesară realizării acestui proiect ambițios este de 1.500.000 de Euro. Primul pas important a fost făcut în anul 2016, când Chris a cumpărat terenul din Calea Griviței, nr. 53, cu banii obținuți din vânzarea casei bunicii și a început să strângă fonduri pentru a-și vedea visul împlinit.

Un alt moment important a fost câștigarea premiului de arhitectură la Gala Lafarge Holcim Awards, cea mai importantă compețiție de arhitectură sustenabilă din lume. Au fost înscrise 5003 de proiecte din toata lumea, iar "Grivița 53", semnat de arhitectul Codrin Tritescu, a câștigat unul din cele 7 premii decernate. A fost pentru prima dată când România a câștigat un premiu în cadrul acestui eveniment.

Campania de strângere de fonduri continuă anul acesta cu prima ediție a Festivalului Ouălor de Paște. 15 personalități importante ale artei, sportului, muzicii, teatrului ori altor industrii creative s-au alăturat cauzei și au acceptat provocarea de a crea câte un ou cu înălțimea de 2 m, diametrul de 1.65 m, construite din poliester armat și fibră de sticlă.

Alexandru Tomescu, Ivan Patzaichin, Gheorghe Fikl, Alexandru Găvan, Horațiu Mălăele, Maia Morgenstern, Mihai Dobrovolschi, Oana Pellea, Dan Perjovschi, Cristian Mungiu, Valeria Van Groningen, Vasile Murivale, Mirela Trăistaru, Mihai Popescu, Iuliana Vâlsan sunt creatorii lucrărilor care urmează să fie vândute.

Valoarea fiecărei lucrări este de 5.000 Euro. Fondurile strânse în urma evenimentului vor fi donate pentru începerea construcției teatrului "Grivița 53".

Inițiativa se bucură de succes. Până acum și-au anunțat intenția fermă de achiziție a unui ou următoarele companii și persoane private: Teilor, Alpha Bank, Editura Trei, Camelia Șucu, Veronica Savanciuc, Global Worth si Leroy Merlin, care este și partenerul principal al evenimentului. 

Prima ediție a Festivalului Ouălor de Paște va avea loc pe data de 17 aprilie de la ora 19:00 la Fratelli. Festivalul Ouălor de Paște este creat și organizat de Fundatia Calea Grivitei. Evenimentul își propune ca în fiecare an să se alăture unui cauze culturale, prin strângere de fonduri, debutând anul acesta cu proiectul G53.

Chris Simion-Mercurian este o personalitate apreciată atât în țară, cât și în străinătate. Chris are o carieră de peste 20 de ani în teatru, peste 30 de spectacole regizate, 10 cărți publicate și este inițiatoarea și președinta celui mai important festival de teatru independent din țară – UNDERCLOUD.
 
Pentru mai multe detalii accesați site-ul www.grivita53.ro/festivalul-oualor-de-paste/

FOTO: FACEBOOK

FULLSCREEN
Chris Simion își propune să construiască un teatru din bani privați. Ce eveniment caritabil organizează
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO