Cine e Carlo Acutis, adolescentul beatificat de Biserica Catolică la vârsta de 15 ani

Cine e Carlo Acutis, adolescentul beatificat de Biserica Catolică la vârsta de 15 ani
Carlo Acutis a murit în 2006, de leucemie. FOTO: Profimediaimages.ro
Un adolecent plin de smerenie, care s-a stins din viață la 15 ani din cauza leucemiei, are șanse mari să fie declarat sfânt. Carlo Acutis a fost beatificat deja de Biserica Catolică, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în orașul italian Assisi.

Carlo Acutis s-a născut la Londra în 1991 și, de mic, a arătat o apropiere față de Biserică și a ajutat oamenii săraci. Din nefericire, în 2006 tânărul a murit de leucemie, însă acum are șansa de a fi declarat sfânt.

Citește și

Carlo Acutis a fost beatificat sâmbătă în Assisi pentru faptele sale bune și pentru implicarea în propăvăduirea credinței catolice în lume. Din postura de programator IT, Acutis s-a ocupat de mai multe website-uri ale Bisericii Catolice, printre care și un site care inventaria toate minunile religioase recunoscute de Biserică.

Pentru implicarea neobosită în transmiterea învățăturilor bisericești, dar și pentru instrumentele moderne pe care le foloea pentru asta, Carlo Acutis a fost supranumit „Influencerul lui Dumnezeu”.

Tânărul este la un pas de a fi declarat sfânt, după ce Papa Francisc a recunoscut oficial cel puțin o minune săvârșită de el, după moarte. Conform Bisericii, adolescentul ar fi resposabil de vindecarea miraculoasă a unui băiat de 7 ani din Brazilia, care suferea de o boală rară la nivelul pancreasului. Miracolul s-ar fi produs după ce bolnavul a atins unul dintre tricourile lui Acutis.

Mai multe poze în GALERIA FOTO de mai jos

Însă, mărturii ale minunilor sale răzbat și din cadrul familiei sale. Mama adolescentului susține că el „a vindecat de cancer o femeie rugându-se la Madonna din Pompeii”. Conform dogmelor Bisericii Catolice, un pământean poate fi declarat sfânt după ce două miracole atribuite lui sunt recunoscute oficial de Biserică. Din câte de pare, Papa Francisc ar fi dispus să omită acest aspect în cazul adolecentului Carlo Acutis.

Sute de oameni s-au adunat, sâmbătă, în Assisi pentru a participa la ceremonia de beatificare. Trupul său este depus în biserica Sfântul Francisc din Assisi și mulți credincioși s-au rugat în fața raclei.

Fotografii: Profimediaimages.ro

Vezi și VIDEO: 

FULLSCREEN
Cine e Carlo Acutis, adolescentul beatificat de Biserica Catolică la vârsta de 15 ani
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies