Cine nu se vaccinează anti-Covid nu poate cumpăra alcool. Cum au reacționat oamenii după decizie

Cine nu se vaccinează anti-Covid nu poate cumpăra alcool. Cum au reacționat oamenii după decizie
Măsura îi vizează pe locuitorii provinciei Quebec, din Canada. FOTO: Profimediaimages.ro
Citeste mai mult despre: vaccin anti-covid, alcool, vaccin alcool,
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 12 Ianuarie 2022
Data actualizare: 12 Ianuarie 2022
Locuitorii provinciei canadiene Quebec nu mai pot cumpăra alcool și cannabis dacă nu sunt vaccinați anti-Covid. Anunțul autorităților a dus la creșterea ratei de vaccinare cu prima doză.

Măsură extremă anunțată de autoritățile provinciei Quebec. Ministrul sănătății, Christian Dubé, a anunțat populația nevaccinată din provincie că i se va interzice accesul în magazinele de băuturi alcoolice și de cannabis dacă nu prezintă un certificat verde.

În Quebec, utilizarea cannabisului în scop medical este legală din 2001, în timp ce folosirea acestuia în scop recreațional a fost aprobată în octombrie 2018. 

Se pare că restricțioarea accesului la această facilitate ar fi fost un dezastru pentru locuitorii provinciei, care numără peste 8 milioane de oameni.

Decizia autorităților a mobilizat populația, peste 6.000 de vaccinări cu prima doză fiind înregistrate după anunțul făcut de ministrul sănătății. Într-o zi normală, scrie Montreal Gazette, în Quebec se vaccinează circa 1.500 de locuitori.

În doar câteva zile, programările pentru prima doză au trecut de la 1,5K pe zi la peste 6K ieri. Mulțumim tuturor celor care au decis să se vaccineze. Nu este prea târziu pentru a primi prima doză. Protejează-te!”, a scris minstrul pe Twitter.

Măsura anunțată de autorități va intra în vigoare la 18 ianuarie 2022. După această dată, toate persoanele nevaccinate nu vor mai putea cumpăra alcool și cannabis.

FOTO: Profimediaimages.ro/Shutterstock

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies