Coronavirus lovește Facebook în plin. Mark Zuckerberg a pierdut 4,1 miliarde de dolari într-o săptămână

Coronavirus lovește Facebook în plin. Mark Zuckerberg a pierdut 4,1 miliarde de dolari într-o săptămână
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 11 Martie 2020
Data actualizare: 11 Martie 2020
Nu doar afacerile mici au de suferit. Giganții lumii se clatină serios din cauza epidemiei de coronavirus, iar Mark Zuckerberg este cel mai afectat miliardar de până acum.

Fondatorul Facebook Mark Zuckerberg a pierdut 4,1 miliarde de dolari săptămâna trecută din cauza efectelor devastatoare ale epidemiei de coronavirus pe piețele de capital. Valoarea acțiunilor companiei sale a scăzut vertiginos, ceea ce i-a afectat veniturile.

Mai mult, scrie Forbes, principalii clienți ai Facebook (companii aeriene, companii producătoare de bunuri de larg consum și companii de divertisment) au pus pe pauză toate campaniile publicitare.

Mark Zuckerberg mai deține 13% din acțiunile Facebook, participație din care provine mare parte din averea sa. Conform revistei citate, fondatorul rețelei sociale mai are azi 64,2 miliarde de dolari în conturi și bunuri.

Citește și: Miliardarul George Soros, atac la adresa lui Mark Zuckerberg: „Trebuie înlăturat de la conducerea Facebook”


Magnații lumii, zguduiți de coronavirus

Mark Zuckerberg nu e singurul miliardar care suferă de pe urma epidemiei de coronavirus. Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, a înregistrat pierderi de 18 miliarde de dolari în ultima lună, conform CNBC.

CEO-ul Zara, Amancio Ortega, a pierdut, la rândul lui, 4 miliarde de dolari, dintr-o avere de 73 de miliarde de dolari.

Scăderea la bursă a afectat și Tesla, compania lui Elon Musk, care a înregistrat o pierdere de 2,4 miliarde de dolari. Bill Gates a pierdut 1,5 miliarde de dolari.

Îngrijorător este că toți acești oameni erau implicați în ample campanii umanitare. Ei cheltuiesc sute de milioane de dolari anual pentru combaterea sărăciei ori pentru dezvoltarea tehnologiei în folosul omenirii. În acest context e de așteptat să-și reducă ajutorul acordat celor nevoiași.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Sebastian Dobrincu, milionar la 21 de ani
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!