Coronavirus: Medicii germani protestează în pielea goală fiindcă nu primesc echipamente de protecție

Coronavirus: Medicii germani protestează în pielea goală fiindcă nu primesc echipamente de protecție
Medicii au inițiat și o petiție online prin care cer ajutorul oamenilor. FOTO: Blanke Bedenken
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 29 Aprilie 2020
Data actualizare: 29 Aprilie 2020
Zeci de medici generaliști din Berlin au demarat un protest online din cauza slabei pregătiri a spitalelor cu echipamente de protecție pentru coronavirus. Doctorii s-au dezbrăcat de inhibiții și de haine pentru a trage un semnal de alarmă.

Noi suntem specialiștii tăi. Pentru a te putea trata în siguranță, noi și echipa noastră avem nevoie de echipament de protecție și sprijin politic. Când rămânem fără puținul pe care-l avem, arătăm așa”, spun medicii în deschiderea protestului lor online intitulat Blanke Bedenken.

Zeci de medici s-au fotografiat fără haine, în cabinetele de consultații ori acasă, pentru a trage un semnal de alarmă.

Criza Covid-19 a dus la un consum enorm de material de protecție pentru coronavirus inclusiv în Germania, țara din Europa cu cel mai bun răspuns la pandemie.

Protestatarii sunt medici de familie și susțin că statul îi obligă să consulte posibili pacienți cu Covid-19 fără a avea echipament de protecție. Ei spun că au ajuns să-și confecționeze singuri măști și combinezoane, pentru a putea primi pacienți în cabinet.

Am învățat să cos răni. De ce acum trebuie să știu să cos măști?”, se întreabă o doamnă doctor participantă la protestul inedit.

Citește șiLucian Viziru, despre viața în izolare în Germania: „Nu-mi displace faptul că stau acasă cu soția și copilul”

Medicii susțin că în lipsa echipamentelor de protecție omologate nu văd un motiv întemeiat pentru a consulta pacienți în cabinete.

De ce trebuie să aducem pacienți posibil infectați laolaltă cu bolnavii de afecțiuni cronice? Oamenii care se simt suficient de bine au nevoie doar de un sfat medical prin telefon, nu o examinare fizică”, mai spun medicii care s-au raliat protestului.

Autoritățile germane fac eforturi constante pentru a aproviziona spitalele și cabinetele cu măști și combinezoane, însă necesarul de echipamente de protecție este mai mare decât stocul real.

În ciuda faptului că a naționalizat producția de măști medicale, Guvernul german importă săptămânal echipamente din China. Ultimul transport, cu 10 milioane de măști sanitare, a sosit în țară luni.

Fotografii: Blanke Bedenken

Vezi și VIDEO: Miliția Modei by Costi Diță: „Când apare Kim Kardashian ne uităm toți ca broasca la barieră!”
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!