Coronavirusul a suferit o nouă mutație, iar cercetătorii sunt în alertă: „Este mai contagios”

Coronavirusul a suferit o nouă mutație, iar cercetătorii sunt în alertă: bdquo;Este mai contagios
Autor: Iulian Ioncea
Data: 06 Iulie 2020
A trecut mai bine de jumătate de an de când coronavirusul a fost descoperit pentru prima dată în orașul chinezesc Wuhan, iar de atunci întreaga planetă este în alertă, deoarece aproape 12 milioane de persoane au fost infectate cu virusul care a ucis deja peste 500.000 de oameni.

Din păcate, niciun cercetător din lume nu a reușit să descopere exact cum se răspândește coronavirusul sau cum poate fi acesta învins, astfel că multe țări sunt în continuare îngenuncheate de virusul ucigaș. Mai mult decât atât, un studiu realizat recent și făcut public de Anthony Fauci, directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din SUA, arată că noul coronavirus a suferit alte mutații și ar putea fi mult mai periculos.

„Datele arată că este o singură mutație care ajută virusul să se multiplice mai bine și poate să aibă încărcături virale mai mari. Nu știm încă dacă acest lucru înrăutățește evoluția bolii, doar că virusul se multiplică mai bine și, posibil, este mai contagios. Dar încă suntem în stadiul în care încercăm să confirmăm acest lucru. Niște geneticieni foarte buni lucrează la asta”, a spus Anthony Fauci.

foto: Profimedia Images

Vezi și: PARODIE Filmul românesc în vreme de COVID. Ghid de supraviețuire pe platoul de filmare

FULLSCREEN
Coronavirusul a suferit o nouă mutație, iar cercetătorii sunt în alertă: „Este mai contagios”
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies