Cu ce sumă s-a vândut la licitație mașina primită de Prințesa Diana de la Prințul Charles

Cu ce sumă s-a vândut la licitație mașina primită de Prințesa Diana de la Prințul Charles
Autor: Alina Popa
Data publicarii: 30 Iunie 2021
Data actualizare: 30 Iunie 2021
Mașina primită de Prințesa Diana de la Prințul Charles, drept cadou de logodnă, a fost vândută la licitație pentru 72.000 de dolari. 

Este vorba despre un Ford Escort Ghia, fabricat în anul 1981, scrie CNN. Autoturismul a ajuns în posesia Dianei cu două luni înainte de a deveni soția prințului Charles.

Cea supranumită “Prințesa Inimilor” a condus mașina până în august 1982. Autoturismul a fost vândut ieri, chiar în ziua în care s-au împlinit 40 de ani de la nunta regală din iulie 1981. 

Organizatorii licitației se așteptau la o sumă cuprinsă între 30.000 și 40.000 de lire sterline, însă au reușit s-o vândă la un preț mult mai mare. Cumpărătorul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a plătit cu tot cu taxe 52.640 de lire sterline (72.800 de dolari). Se știe doar că este vorba despre o femeie, care a fost o mare admiratoare a Prințesei Diana

Mașina a fost vândută cu numerele, vopseaua și radioul originale, potrivit sursei menționate mai sus. 

“Fordul a fost mijlocul de transport personal al Dianei în prima parte și cea mai fericită a relației cu cu Prințul de Wales și există numeroase fotografii cu ea la volan sau în care apare în mașină în timp ce-l privește pe print cum joacă polo”, a transmis într-un comunicat casa de licitații Reeman Dansie.

Fordul vândut are pe capotă o broască argintie, care este o copie a unui cadou primit de Diana de la sora ei, Sarah Spencer. Casa de licitații a mai spus că darul avea rolul de a-i aminti Dianei “basmul unei fete frumoase care după un sărut transformă o broască în prinț”.

Fotografii: Getty Images
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies