Cum arăta viitorul hi-tech acum 10 ani. Ce predincții s-au adeverit?

Cum arăta viitorul hi-tech acum 10 ani. Ce predincții s-au adeverit?
Data publicarii: 12 Ianuarie 2022
Data actualizare: 29 Ianuarie 2022
În urmă cu zece ani, mult apreciatul prezentator englez de pe YouTube, Tom Scott, un împătimit al tehnologiei, spunea pe canalul său video că viitorul va aduce multe inovații hi-tech care vor schimba lumea, scrie thesun.co.uk. Iată o serie de predicții care s-au adeverit.

YouTuberul a prezis că marginile telefoanelor Apple se vor micșora și că brandul își va schimba fontul textului în următorul deceniu.

De asemenea, Scott a intuit că 5G-ul, generația a cincea de tehnologie pentru rețelele celulare fără fir, va „cuprinde lumea” și că userii vor fi din ce în ce mai tentați să acceseze paginile de internet de pe mobil, în pofida variantei desktop.

Creatorul canalului de YouTube ce îi poartă numele, care are aproape cinci milioane de abonați, a mai preconizat că Apple va scoate o pereche de căști prevăzută cu camere și microfoane performante cu ajutorul cărora ne vom putea înregistra în mod constant momentele importante din viață. Și așa a fost!

Citește și: Elon Musk renunță la Tesla pentru a opri foametea? Provocarea lansată milionarilor - Trending Review cu Daragiu

Recent, Scott a mai spus că în viitor, mai exact, în maximum 10 ani, conținutul online (video/text) scurt ca durată sau spațiu va fi mai preferat de useri: "cred că videourile foarte scurte de pe YouTube, de pildă, vor fi mai apreciate și mai vizionate decât cele lungi. Ca să fac o comparație, va fi precum Twitterul și platformele de blogging. În trecut, Twitterul a reușit să câștige teren în fața forumurilor și blogurilor.”

Asta nu înseamnă că utilizatorii de Internet nu vor crea în continuare conținut video de lungă durată. “Un lucru e cert. Formatul scurt va fi mai apreciat”, a explicat specialistul.

La finalul materialului său, Scott a prezis și că YouTube și alte rețele de socializare similare acestui tip de platformă vor înregistra o scădere dramatica de trafic în 2032. Scăderea ar putea impinge compania Google să închidă rețeaua și să își reorienteze strategia globală de business, crede Scott.

Foto: Tom Scott/Youtube
Profimediaimages

Vezi și:


 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!