Cum fac față crizei energetice pensionarii din Marea Britanie. Metoda inedită de a reduce facturile

Cum fac față crizei energetice pensionarii din Marea Britanie. Metoda inedită de a reduce facturile
Pensiile mici nu le permite pensionarilor să facă față facturilor majorate. FOTO: Shutterstock/Sky News
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 04 Aprilie 2022
Data actualizare: 04 Aprilie 2022
Creșterea prețurilor la serviciile de alimentare cu energie electrică și gaze a afectat întreaga Europă, însă cei mai vulnerabili sunt pensionarii. În Marea Britanie, vârstnicii cu venituri mici au apelat la soluții radicale pentru a-și redue consumul și, implicit, valoarea facurilor.

Întreaga Europă este afectată de creșterile de preț la gaze și electricitate. Scumpirea serviciilor a dus, imediat, la creșteri de cost pe tot lanțul de producție, astfel încât mâncarea s-a scumpit considerabil.

Pentru a face față scumpirilor, pensionarii din Marea Britanie apelează la măsuri extreme. Un vârstnic de 70 de ani a dezvăluit jurnaliștilor de la Sky News că își folosește abonamentul gratuit de transport public pentru a se încălzi în autobuze și trenuri. 

Graham Childs a mărturisit că își petrece toată ziua în altă parte decât acasă, pentru a nu consuma utilități.

Nu am pornit căldura acasă și pot călători cu autobuzul. Uneori poate fi mai ieftin să intri în cârciumă și să bei o băutură, decât să fii acasă”, a spus bătrânul penstru sursa citată.

Pensionarul, care a muncit 40 de ani, a mărturisit că nu a crezut că va ajunge vreodată într-o asemenea stare de sărăcie. Vezi VIDEO!

Din nefericire, mulți pensionari din Europa, printre care și cei din România, trăiesc vremuri grele din cauza scumpirii vieții. Imposibilitatea de a face față facturilor i-a determinat pe mulți să se mute la copii sau nepoți, să mănânce o dată pe zi sau chiar să cerșească pe străzi. Unii pensionari și-au vândut casele din cauza datoriilor acumulate. Află povestea aici!

Fotografii: Shutterstock

Vezi și VIDEO: 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!