Cum poți dona pentru Australia? Cine sunt starurile care au strâns sute de milioane $ pentru stingerea incendiilor

Cum poți dona pentru Australia? Cine sunt starurile care au strâns sute de milioane $ pentru stingerea incendiilor
Circa 500 de milioane de animale au murit în incendiile de vegetație. FOTO: Profimediaimages.ro/New York Times
Autor: Dan L. Brumar
Data: 06 Ianuarie 2020
Incendiile de pădure din Australia au afectat mii de familii de pe continent și sute de milioane de animale. Comunitatea internațională și-a unit forțele pentru a sări în ajutorul celor afectați de catastrofă.

Staruri de pe întreg mapamondul au lansat apeluri disperate pe rețelele sociale pentru a convinge oamenii din lumea întreagă să susțină eforturile pompierilor australieni. Mii de salvatori, voluntari și militari duc o luptă acerbă cu focurile de vegetație care au afectat grav ecosistemul și viața locuitorilor de pe întreg continentul australian.

Nu mai puțin de 24 de persoane au fost declarate decedate și aproape 500 de milioane de animale au pierit în incendiile din Australia. Autoritățile de la Antipozi au mobilizat mii de militari și pompieri, care par depășiți de situație.

Sute de milioane de dolari s-au strâns deja, din campanii umanitare lansate în toată lumea. Casa Regală Britanică a lansat un apel către britanici să contribuie cu ce pot la eforturile de stingere a incendiilor. 

Ducii de Sussex, Meghan și Harry, au recomandat chiar și câteva platforme online und se pot face donații în bani. Românii care vor să doneze le pot folosi, de asemenea:

https://fundraise.redcross.org.au/drr

https://www.rfs.nsw.gov.au/about-us/fundraising

https://www.cfa.vic.gov.au/about/supporting-cfa#donate-cfa

FOTO: Profimediaimages.ro/New York Times

Actorul american de origine română Sebastian Stan și-a invitat fanii să doneze bani pentru pompierii australieni care se luptă cu flăcările. El recomandat site-urile unor servicii locale de pompieri:

NSW Rural Fire Service

QLD Fire and Rescue

SA Country Fire Service

VIC Country Fire Authority

Tasmania Fire Service

Western Australia

Pink, donație impresionantă

Cântăreața Pink a promis o donație de 500.000 de dolari în nume propriu, bani direcționați direct pompierilor care se luptă cu incendiile.

Actrița de comedie Celeste Barber a demarat o campanie umanitară și a reușit să strângă 27 de milioane de dolari pentru a ajuta victimele incendiilor de vegetație.

Simona Halep a anunțat pe Twitter că va dona câte 200 de dolari de fiecare dată când îl enervează pe antrenorul ei, australianul Darren Cahil.

„Ei bine, prieteni, știți cp iubesc Australia, dar mai știți că nu lovesc prea mulți ași. Vreau să ajut, așa că promisiunea mea este aceasta… de fiecare data când îl enervez pe Darren Cahill în timpul meciurilor din Australia voi dona 200 de dolari. În acest fel voi strânge mulți bani”, a scris Simona Halep.

A strâns 700.000 de dolari din fotografii sexy

O tânără care pozează provocator pe rețelele sociale s-a raliat eforturilor globale și a anunțat că va trimite câte o fotografie cu ea dezbrăcată fiecărui om care va dona 10 dolari. 

FOTO: @lilearthangelk

„Mă așteptam să strâng cam 1.000 de dolari”, a spus Kaylen Ward pentru BuzzFeed. Însă, cea care și-a luat numele de Filantropul dezbrăcat a reușit să strângă 700.000 de dolari în doar o săptămână.

Incendiile din Australia, provocate de temperaturile ridicate

Peste 5 milioane de hectare de teren cu vegetație au fost afectate de incendiile din Australia. Focurile au pornit în mai multe regiuni ale țării din cauza temperaturilor extrem de ridicate (45-48 de grade Celsius). Vântul a făcut viața și mai grea pompierilor, salvatorilor și locuitorilor, fiindcă a răspândit cu repeziciune vâlvătaia. 

Mii de case au fost distruse și mii de familii au fost nevoite să se mute din calea urgiei.

Fotografii: Getty Images/Profimediaimages.ro

Vezi și VIDEO: Vedetele își fac bilanțul anual

FULLSCREEN
Cum poți dona pentru Australia? Cine sunt starurile care au strâns sute de milioane $ pentru stingerea incendiilor
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO