Cum prezintă televiziunea de stat din Rusia viața ucrainenilor din orașele ocupate. Detalii dintr-un reportaj de propagandă

Cum prezintă televiziunea de stat din Rusia viața ucrainenilor din orașele ocupate. Detalii dintr-un reportaj de propagandă
Citeste mai mult despre: Ucraina, Mariupol, Melitopol, Rusia,
Autor: Diana Oprea
Data publicarii: 08 Aprilie 2022
Data actualizare: 08 Aprilie 2022
Televiziunea de stat din Rusia, Pervîi Kanal, este principalul post de propagandă, care prezintă zilnic reportaje despre așa-zișii „eliberatori” (soldații ruși), care controlează orașele ucrainene. Iată cum văd cetățenii ruși viața din Melitopol, unul dintre orașele ocupate. 

„Pe străzile din Melitopol deja nimic nu mai amintește de operațiunea militară care s-a desfășurat aici. Vremea frumoasă, dar și ordinea asigurată de luptătorii noștri i-au făcut pe oameni să iasă la plimbare”, relatează reporterul. 


 

-Nu-ți este frică să ieși pe stradă? își întreabă o mamă fetița, la solicitarea reporterului. 

-Nu, răspunde aceasta.

-Nu, nu ne este frică. Este liniște, ne plimbăm, apoi plecăm acasă, adaugă femeia. 

„Asigurarea securității și ordinii publice este obiectivul numărul 1 al trupelor din Garda Naţională rusă”, continuă reporterul. 

În continuare, este prezentată declarația Galinei Danilcenko, pe care ocupanții ruși au numit-o primar. 

„Atmosfera este liniștită. Se temeau la început de militarii ruși, dar acum văd că aceștia sunt binevoitori, participă la împărțirea ajutoarelor umanitare”, spune aceasta despre locuitorii orașului. 

Reporterul mai spune că „pentru a elibera orașul de naționaliștii ucraineni, luptele au fost inevitabile”. Un comandat intervievat de jurnalist spune că armata ucraineană a fost nevoită să fugă. 

În încheierea reportajului, sunt prezentate imagini despre antrenamentele trupelor speciale ruse. Presa de propagandă insistă pe curajul soldaților ruși și pe abilitățile lor excepționale: ”Succesul unor astfel de operațiuni militare (nr. ca cea din Melitopol) se datorează multor ani de antrenamente”, menționează jurnalistul. 

Ce se întâmplă cu adevărat în Melitopol

Într-o știre publicată astăzi de agenția de presă ucraineană UNIAN se spune că „ocupanții ruși au furat autobuzele și tirurile, încărcate cu ajutoare umanitare, iar șoferii au fost amenințați”. Informația a fost transmisă de primarul oficial al localității Ivan Fedorov, răpit de ruși și apoi înlăturat de la conducerea orașului și înlocuit cu un edil prorus. Acesta mai spune că oamenilor le este interzis să părăsească orașul. 


Sursă foto: captură video/ 1tv.ru

Vezi și: 

 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!