Cunoaște eroii oceanelor - oameni care salvează această sursă a vieții

Cunoaște eroii oceanelor - oameni care salvează această sursă a vieții
Data publicarii: 21 Aprilie 2021
Data actualizare: 21 Aprilie 2021
Oceanele sunt sursa vieții si sunt casa a milioane de creaturi și plante. Protejarea acestui ecosistem fragil este esential pentru viitorul planetei.

Din fericire, există oameni care își pun toată energia în slujba salvării acestor daruri pe care le avem. National Geographic anunță premiera programului Perpetual Planet: Eroii Oceanelor, joi, 22 aprilie, de la 22:00, în cadrul căreia este expusă povestea legendarei oceanografe, Sylvia Earle, care luptă pentru a proteja oceanele împreună cu un grup de oameni de știința la fel de pasionați.

Salvarea oceanului este o luptă pe mai multe fronturi și comunitatea puternică de oameni de știință demonstrează că orice este posibil, dacă există pasiune și devotament.

Iată câteva puncte principale din acest documentar:

-Aflată la marea Barieră de Corali, Dr. Emma Camp dezvăluie cum o pepinieră de corali și coralii care trăiesc în condiții extreme oferă speranță recifurilor

-vulnerabile din întreaga lume.

-În Antarctica, profesorul Michel André instalează o nouă tehnologie inovativă pentru a asculta în timp real zgomotul oceanului, ajutând astfel la protejarea acestuia în fată poluării fonice.

-În Peru, Dr. Kerstin Forsberg valorifică forța educației pentru a salva Manta Rays, în timp ce în Australia de Vest, Dr. Brad Norman folosește urmărirea electronică pentru a proteja rechinii-balenă.

-În adâncurile fiordurilor Patagoniei, Dr. Vreni Häussermann a lucrat fără încetare pentru a afla cât mai multe lucruri despre speciile ascunse înainte ca acestea să dispară, folosind mini-submersibile pentru a ajunge în adâncimi la care nu s-a mai ajuns niciodată.

-Noile tehnologii sunt esențiale în acest domeniu, iar în Polinezia Franceză, inginerul Ghislain Bardout a dezvoltat un nou habitat subacvatic remarcabil, care permite oamenilor de știință să rămână sub apă timp de câteva zile la rând, oferind astfel comunității științifice un nou instrument important, ce le permite să înțeleagă și să protejeze oceanul.

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA ADEVĂR SAU PROVOCARE CU VEDETELE DIN PROFU':

FOTO:  SHUTTERSTOCK/ NATIONAL GEOGRAPHIC
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!