Darnella Frazier, recompensă neașteptată după ce a filmat moartea lui George Floyd

Darnella Frazier, recompensă neașteptată după ce a filmat moartea lui George Floyd
Darnella Frazier a fost premiată pentru curajul ei. FOTO: Getty Images/@darnella_frazier03
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 12 Iunie 2021
Data actualizare: 12 Iunie 2021
Imaginile care au șocat planeta în mai 2020, cu George Floyd dându-și ultima suflare sub genunchiul polițistului Derek Chauvin, sunt opera Darnellei Frazier. Zece minute de groază, care au permis lumii întregi să asiste la moartea tragică a unui om.

În mai 2020, Darnella Frazier a fost martora unei crime oribile, care a marcat-o pe viață. A decis să filmeze scena, în speranța că va putea pune capăt suferinței unui om reținut cu brutalitate de poliție. Însă, nimic nu l-a putut salva pe George Floyd, devenit după moarte un simbol al luptei împotriva discriminării.

În 2021, Darnella Frazier a fost nominalizată la Premiile Pulitzer și laureată la secțiunea Special Citation. Tânăra, azi în vârstă de 18 ani, a fost recompensată cu un Pulitzer special pentru curajul de care a dat dovadă când a filmat scena morții lui George Floyd.

Pentru înregistrarea curajoasă a uciderii lui George Floyd, un videoclip care a stimulat în întreaga lume protestele împotriva brutalității poliției, subliniind rolul crucial al cetățenilor în misiunea jurnaliștilor pentru adevăr și dreptate”, au justificat membrii comitetului director al Premiilor Pulitzer.

Darnella Frazier: „Am mai văzut bărbați de culoare uciși”

La un an de la evenimentele de atunci, în mai 2021, Darnella Frazier a dezvăluit ce înseamnă pentru ea să trăiască toată viața cu povara de a fi martoră la o crimă oribilă.

Chiar dacă nu a fost prima dată când am văzut un bărbat de culoare ucis de polițiști, a fost pentru prima oară când s-a întâmplat în fața mea. Chiar în fața ochilor mei, la câțiva pași de mine. Nu-l cunoșteam pe acest bărbat, dar știam că viața lui contează (...) M-a schimbat. Mi-a schimat modul în care văd viața. M-a făcut să realizez cât de periculos e să fii de culoare în America”, a scris tânăra pe Instagram.

Fotografii: Getty Images/@darnella_frazier03

Vezi și VIDEO: 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies